Symptomlindring

Symptomlindring

Der er mange veje til symptomlindring.

Når kroppen kræver grundig problemløsning, så hjælper det at forstå at der er mange veje til symptomlindring.

Mon ikke du lige som jeg oversvømmes af tilbud om mirakelkure. ”4 veje til et liv uden stress..” eller ” sådan slipper du af med smerter” – eller ” sådan får du et liv, hvor du er sund og i balance”.

Alt sammen er pakket lækkert ind med indbydende billeder og ring nu ! – køb nu ! – slå til nu !

Mange tilbud fortæller om mennesker, der har været på rejser, hvor de først havde det skidt – og så prøvede de A -B-C og så blev det godt.


Måske har du prøvet nogle af tingene og sidder måske tilbage med en – det var slet ikke det rigtige – eller – det var det helt rigtige, men jeg må være forkert – for jeg duede ikke til at få det bedre af det  – ikke på en måde, hvor resultatet var blivende.

Vi vil så gerne at vejen til at få det bedre er simpel.

Tænk , hvis vi bare har 4 ting vi skal støtte os til og så….. ” lys , liv og lykke”!
Helt ærligt, nogle gange ER løsningen simpel. Men, har du bokset med noget længe og prøvet forskellige former for hjælp, så er der noget, der tyder på at du er stødt på en opgave, som ikke lade sig løse af simple quickfix-tilgange. 

Jeg forestiller mig nogen gange mine egne og mine klienters problematikker, som en pakke med mange lag gavepapir. Du ved sådan en uformelig en, der er tung og bøvlet at slæbe på. En gave vi ikke har ønsket os.

Gaven vi ikke har ønsket os

Ok. Du har altså det her problem du ikke kan løse. Du slæber rundt på den her møgpakke til du efterhånden har hold i ryggen og kroppen er fuldstændig udmattet.


Måske finder du en måde at gå til problemet på og får flået nogle lag af pakken – gaven fylder mindre og noget letter. Måske gemte der sig endda nogle skønne overraskelser inde mellem lagene. Gaver vi ikke anede kunne gemme sig i noget, der er så tungt og bøvlet. Måske har den nu en størrelse, hvor du kan leve med den – og så ønsker jeg dig bare stort tillykke.

Måske er den stadig forbandet tung og bøvlet og kræver al for meget af din energi at slæbe rundt på.


Når der er mange veje til symptomlindring – at pakke pakken op lag for lag

Åh forbandede møgpakke!! Vi har allermest lyst til at kyle den ud. Lade nogen andre fixe lortet. Vi længes efter den lettelse, det ville være at blive af med den. Men den er ikke til at slippe af med.

Vil du af med den bliver du nødt til – i dit tempo – at blive ved med at pakke op. Pakken kan indeholde flere forskellige lag.

De fysiske lag

  • Nogle lag kan, når man har med smerter og andre fysiske gener at gøre, være rent fysiske. De kan rumme spænd og mønstre kroppen fastholder efter et fald eller en skade( fysisk og psykisk) og som den har brug for at slippe.

De følelsesmæssige lag

  • Nogle af lagende kan være grimme, skræmmende,eller skamfulde. Det kan være lag vi på ingen måde vil røre ved – for så……..? – ja hvad så egentlig? Ofte rummer laget oplevelser vi har været ude for, som har såret os( fysisk eller psykisk), eller sider af os selv, som nogen har vist os var grimme og uelskelige. Disse lag vækker en helt naturlig modstand. Hvorfor søren skulle vi dog frivilligt gå lige ind i vores eget private helvede, hvis vi kan undgå det. Men nogen gange gemmer der sig fantastiske gaver i sådan et lag. Du har chancen for at opdage vidunderlige superkræfter hos dig selv eller tage stilling til, om de sider af dig selv, der har været i skammekrogen så længe, virkelig fortjener at være det længere. Eller om det beskyttelsesmekanismer, der har passet på dig så længe, stadig er relevante eller i virkeligheden sætter en stopper for dine udfoldelsesmuligheder

De lag, der kræver du ændrer adfærd

  • Lagene kan også være af en helt anden karakter. Måske kræver de af dig at du forandrer noget grundlæggende. Nogle gange kan et fysisk traume, stress eller sygdom gøre at den tilværelse du kendte, må ændres for at du rent faktisk kan leve i den. Det kan være forbundet med stor smerte at erkende det og også med angst – for hvis man har holdt krampagtigt fast ( med alle de omkostninger, det nu kan have), hvad sker der så, når man slipper. Nogle gange handler dette lag om at tage opgør, sige fra, bede om hjælp, sætte tempoet ned. Disse handlinger kan ændre ikke kun dit problem (smerter, gener, eller hvad det nu er) men din tilværelse radikalt, så der er meget bedre plads til dig i den. På den måde rummer alle lagene ikke kun opgaver, men også gaver.

De lag, der har at gøre med mening, tro, håb og eksistens

  • At være væltet godt og grundigt omkuld af sygdom, stress, skader eller andet kan medføre at du føler dig rystet i din grundvold. Måske både i dit blik på dig selv og din krop, men også på din “stolen på livet”. Her kan vi virkelig komme ud at skide, når fundamentet vakler. Her, hvor der ikke findes quickfix og piller.

Grundig problemløsning kan være krævende og omsiggribende. Til gengæld er der mulighed for at dit problem bliver løst på en meget mere langtidsholdbar måde. Og tænk lige, hvis du i tilgift ender med at have en krop og en tilværelse, som du trives med at være i.

Det er ikke altid vi kan pakke et lag op alene. Nogle gange kræver det hjælp og støtte fra dine kære. Andre gange, kræver det professionel hjælp.

En stor del af mit arbejde handler at facilitere at mine klienter gennem kontakten til deres egen krop, kan udforske og pakke lag op i sig selv. Jeg er anker, når processen virker håbløs, uigennemskuelig eller skræmmende og jeg er med til, i deres tempo at putte lys på, hvor opgaverne og gaverne gemmer sig.

Og byde mine klienter kærligt farvel eller på gensyn, når pakken er åbnet op, eller de er nået til at lag, der kræver andre værktøjer end dem jeg har.

Jeg ønsker dig god vind med din udpakning.

Vil du læse mere om at håndtere heling, der går langsomt så tryk her

Vil du læse mere om de vigtige eksistentielle lag i en helings og mestringsproces og den forskning og erfaring, der ligger bag, så læs om Total Pain og de 4 aspekter af smerte HER

Kærlig hilsen Cathrine

Del dette opslag
Kopier til udklipsholder

Mærk en forandring med kraniosakralterapi

Er du klar til at tage det første skridt mod et mere balanceret og smertefrit liv? Book din session i dag, og oplev selv, hvordan kraniosakralterapi kan transformere dit velbefindende. Mærk forskellen og tag skridtet mod et sundere, mere harmonisk liv.

CTA Image