Om kraniosakralterapi

På denne side kan du læse om, hvad kraniosakralterapi er og om hvordan det virker.

Kraniosakralterapi behandler spændinger i kroppens bindevæv

Kraniosakralterapi er en meget blid og dybdevirkende behandlingsform. Den arbejder med at løsne stramhed, spændinger og arvæv i kroppen. Kraniosakralterapi har særligt fokus på bindevævet. Bindevævet er det væv, der omgiver alle muskler, knogler, organer, hjerne, rygmarv og nervevæv.

Bindevævet er forbundet i hele vores krops forløb og et træk på bindevævet i kroppens ene ”ende” fx anklen,  kan forplante sig gennem kroppens mange bindevævslag helt op til den anden “ende” fx nakken. På den måde kan roden til smerter, stivhed og dysfunktioner i kroppens sagtens være placeret et helt andet sted i kroppen end der, hvor du mærker dit problem.

Vi har alle områder i bindevævet, hvor vævet ikke er så smidigt og elastisk som det kunne være.

Kraniosakralterapi tager udgangspunkt i teorien om at vi alle har masser af områder med stramhed, spændinger og arvæv i vores bindevæv. Disse områder afspejler et helt liv med diverse knups, sygdomsforløb, operationer, voldsomme oplevelser og uhensigtsmæssige bevægevaner. Disse områder kan give et skævt træk på bindevævet, som forplanter sig i hele kroppen.

Kroppen er heldigvis helt fantastisk til at kompensere for disse områder og langt de fleste af dem mærker vi ikke noget til. Men når kroppen udsættes for et traume eller overbelastes fysisk eller mentalt, kan der ske det at den pludselig ikke længere kan kompensere. Så kan de skæve træk på bindevævet pludselig mærkes. Det kan opleves som smerter, stivhed, gentagne overbelastnings-skader og nedsat energi. Her kan kraniosakralterapi ofte gøre en afgørende forskel.

I denne video beskriver jeg, hvad bindevæv er og hvad “stramhed” i bindevævet kan betyde for vores kroppe. Jeg beskriver også, hvordan behandling af bindevævsproblematikker kan have positive og overraskende bivirkninger.

Sådan virker kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi tager udgangspunkt i kroppens helt unikke evne til at slippe spændinger og hele skader, når den blot mødes, der hvor den er.

Kraniosakralterapi foregår ved helt blide tryk og stræk. Som behandler ”lytter” jeg til din krop med mine hænder og ragerer med respekt på din krops behov og grænser. Din krop guides nænsomt til, med mig som vidne, at slippe spændinger i bindevævet. Samtidig vil du, fordi din krop har sluppet spændinger i bindevævet, ofte opleve at dine smerter mindskes, og at du kan bevæge dig mere frit.

Er du i gang med at genoptræne efter en skade, kan kraniosakralterapi rebalancere de trækkræfter, der er på dit væv. Det kan gøre det lettere for dig at genvinde kontakt til svage og eventuelt skadede muskler. Kraniosakralterapi er derfor i mange tilfælde en glimrende supplerende behandling til fysioterapi.

Da bindevævet omslutter alle vores organer, kan du også opleve at fordøjelse og vejrtrækning forbedres. Når bindevævet glider mere frit, optimeres flowet af næringsstoffer rundt i kroppen. Dette giver mere energi, og kan hjælpe skadede områder til at hele bedre og hurtigere.

Hvordan foregår behandlingen?

Klik her, hvis du vil læse mere om, hvordan en kraniosakralbehandling foregår:Praktisk

Kraniosakralterapiens oprindelse

Kraniosacralterapi er udviklet af den nu afdøde læge, osteopat og professor John Upledger og har siden spredt sig til hele verden. Kraniosakralterapi er lidt som akupunktur ved at vinde anerkendelse i den etablerede verden, og der foretages lige nu en del spændende forskning i behandlingsmetoden.

 

Comments are closed.