Closeup of woman belly with a scar from a cesarean section. Woman with baby on her hand

Kejsersnit. Hjælp til dig

Arvæv efter kejsersnit kan give mange forskellige komplikationer. 

Velkommen. Jeg tilbyder behandling af arvæv efter kejsersnit

 

 

Har du gener efter at have født ved kejsersnit?

Jeg glæder mig til at hjælpe dig

 

 

Kejsersnit  kan give en række forskellige symptomer. Måske kan du genkende dig selv i et eller flere af følgende udsagn:

 

 • Jeg døjer med murren i mave og underliv
 • Jeg føler tyngde i underlivet
 • Mine menstruationer er blevet smertefulde
 • Jeg har smerter og føler mig stiv i lænd og bækken
 • Min fordøjelse bøvler
 • Jeg føler mig træt og uoplagt
 • Min ryg og mave føles svag
 • Min vejrtrækning er ikke så dyb og fri som den plejer at være
 • Min nakke er stiv og jeg har hovedpine

 

 

Hvis du genkender dig selv i en del af det, jeg har skrevet, er du ikke alene. Jeg har god erfaring med at behandle kvinder som dig.

 

 

Mine klienter fortæller at et behandlingsforløb hos mig har:

 

 • Mindsket spænd og smerter i lænd og bækken
 • Hjulpet på fordøjelsen
 • Gjort det lettere at genoptræne efter fødsel
 • Gjort vejrtrækningen mere dyb og fri
 • Givet mere energi og overskud
 • Lettet på hovedpine og nakkestivhed

 

 

Går du og bærer på en voldsom fødselsoplevelse?

 

Ud over de fysiske symptomer, kan det psykiske også fylde. Det kan være voldsomt at føde ved kejsersnit og oplevelsen kan være svær at ryste af.  Læs videre her på siden, hvis du vil vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig, der har haft en traumatisk fødsel.

 

Se mit onlineforedrag om komplikationer efter kejsersnit herunder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs, hvad en af mine klienter har fået ud af at få behandling af arvæv efter kejsersnit hos mig

 

“Først og fremmest vil jeg sige at jeg har været meget tilfreds med behandlingen. Jeg har i flere år haft en oplevelse af, at der var spændinger i mit bækken, der gjorde mig skæv og når jeg gik langt eller løb, gjorde det ondt. Det føler jeg blev mere løsnet op efter behandlingerne ved dig og nu kan jeg gå eller løbe langt næsten uden problemer. Jeg tænker stadig, der er mere, der kan rettes op på, men det betyder meget for mig, at jeg nu igen kan løbe efter 10 års pause.
Det var nyt og overraskende for mig, at der var en del spændinger omkring mit ar og hvordan det hele hænger sammen”

Kvinde 39 år

Har din fødsel været traumatisk?

 

Det kan være en meget voldsom oplevelse at føde. Måske har der under fødslen været situationer, hvor du har frygtet for dit eget eller dit barns liv. Måske har veerne givet dig en oplevelse af kontroltab og magtesløshed. Måske nåede du aldrig at få veer, før beslutningen blev taget. Måske føler du dig snydt for at have oplevet føde “rigtigt” Måske var der komplikationer undervejs der gjorde, at fødslen og din første tid med barnet var helt anderledes end det, du drømte om. Måske satte veerne en kaskade af ubehagelige følelser i gang, som du ikke kunne styre. Måske sidder du nu med tanker som:

 

“Hvordan kan jeg være en god mor, når jeg ikke kunne finde ud af at føde?”

 

Du er slet ikke alene!

 

Der kan være mange grunde til at fødslen har været en voldsom oplevelse, men næsten ligegyldigt, hvilken grund du har, er der ofte en ting, der er sikker. Efter barnet er kommet til verden, har der nok ikke været den store ro til bearbejde det, du har været igennem. Der er nu et lille nyt liv, der fylder din og dine omgivelsers opmærksomhed.

 

Hjælp til dig, der har haft en traumatisk fødsel

 

 

Når vi mennesker er udsat for voldsomme oplevelser, er kroppen ikke altid i stand til at forstå at “katastrofen” er overstået. Det kan betyde at du oplever dig anspændt og utilpas og ikke kan genkende dig selv psykisk. Det kan være ensomt og skamfuldt at have det sådan, når alt nu “burde” være ren babylykke. Kraniosakralterapi kan her gøre en afgørende forskel, fordi det beroliger dit nervesystem og hjælper din krop til at forstå at den ikke længere behøver at “være i krig”. Virkningen kan være at du mærker dig rolig, veltilpas og nærværende og glad.

Sådan foregår en behandling, første gang vi mødes

 

Først en samtale, hvor vi taler om:

 

 • Din historie med smerter og andet ubehag
 • Dine tanker og følelser omkring dine smerter
 • Hvordan det påvirker dit liv – hvad der er svært at håndtere og hvad der spænder ben for at du får det bedre
 • Dine drømme, mål og ønsker for behandlingen
 • Hvordan jeg kan hjælpe dig til at være tryg under behandlingen
 • Forventningsafstemning

 

 

Så Kraniosakralterapi

 

 

Herefter behandler jeg dig med kraniosakralterapi, imens du ligger fuldt påklædt på en briks. Behandlingen har til formål at regulere dit nervesystem og den stress din krop er i, så du kan få mere ro.

 

 

Så en opsummering:

 

 

Efter behandlingen taler vi lidt om hvad du oplevede og hvilke tanker, det har sat i gang. Hvis du ønsker det kan jeg give dig en simpel instruktion i hvordan du selv kan behandle dit ar. Det er almindeligt at være træt bagefter, så læg ikke en masse planer efter en behandling.

 

 

Imellem behandlingerne:

 

 

Går du med tanker, spørgsmål eller bekymringer imellem behandlingerne, så er du altid velkommen til at kontakte mig.

 

“Jeg lever med eftervirkninger fra en hjernerystelse og en medfødt rygskævhed. Begge dele giver mig daglige gener i form af svimmelhed, følelsesløshed, spændingshovedpine, træthed, muskelømhed og nakkestivhed. Jeg har prøvet forskellige behandlingsformer uden nævneværdig effekt. Tilfældigvis mødte jeg Cathrine Rahbek, og hun introducerede mig for kraniosakralterapi. Selve behandlingen er yderst behagelig og Cathrine er god til at forklare, hvad hun gør, og hvad der sker i kroppen. Jeg oplever, at muskelømheden langsomt forsvinder i dagene efter behandlingen, følelsesløsheden mindskes, jeg har færre anfald af svimmelhed og mere bevægelighed i nakken. Jeg mærker en direkte forbindelse mellem behandlingen og de formindskede symptomer. Hvis du lever med eftervirkninger af en hjernerystelse eller oplever andre ubalancer i kroppen, kan jeg kun anbefale Cathrine Rahbeks behandlinger.”

Rikke Kaalund 49