Picture of a hand on a mans chest.

Behandling af stress

Hjælp til klarhed og ro

Velkommen

 

Lider du af stress?  Jeg har gode erfaringer med at kraniosakralterapi hjælper mod stress. Læs mere om hvordan, her på siden.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.

 

 

Kraniosakralterapi som behandling til dig, der lider af stress – Hvordan ?

Når klienter kommer i min klinik med stress er flere ting, der går igen i det, de fortæller.

 

 • De oplever et stort fysisk ubehag, som kan været smerter, spændinger, svimmelhed, kvalme, uro vejrtrækningsbesvær og alt muligt andet
 • De har svært ved at sove, eller sover virkelig meget
 • De overvældes hurtigt af stimuli (lyde, lys, mennesker)
 • Det er som hovedet kører for hurtigt og nægter at slappe af eller…
 • De er fuldstændigt udmattede og kan nærmest ikke tænke eller fungere
 • De er bange, bekymrede og frustrerede og kan slet genkende sig selv
 • De spørger sig selv, hvordan og hvornår får jeg det bedre
 • De har fået at vide at det er godt at meditere, men når de prøver, er det svært og ubehageligt
 •  De har svært ved at tænke, overskue og planlægge

 

 

Måske kan du genkende dig selv i noget af det jeg skriver. Så er du slet ikke alene.

 

 

 

Når jeg spørger mine klienter, hvad de har brug for, så svarer mange af dem:

 

 

 

 • At ubehaget stopper!
 • Ro
 • At jeg igen kan mærke min krop
 • En følelse af balance
 • En følelse af at mit liv ikke er ren overlevelse, men at jeg faktisk LEVER
 • En hjælp til, hvad jeg kan gøre, for at få det bedre og hvordan jeg kan undgå at komme herud igen.

 

 

Det er her kraniosakralterapi kommer ind i billedet.

 

 

Kraniosakralterapi er en blid og nænsom behandling, der møder dig og din krop lige der, hvor du er. Kraniosakralterap har til formål at regulere dit nervesystem, så du ikke i så høj grad er i konstant beredskab. Det kan medføre at de mange fysiske symptomer du mærker, mindskes betydeligt og at du mærker mere ro. Mange sover også meget bedre efter kraniosakralterapi. Endnu vigtigere er det at behandlingen kan genetablere din kontakt til kroppen og hjælpe dig til i højere grad at mærke og tolke det, din krop fortæller dig. Med den kontakt kommer også muligheden for igen at kunne mærke alle de dejlige ting, det kan være svært at mærke, når man lider af stress. Kraniosakralterapi kan give klarhed og en dybere forståelse for dine grænser og behov og hvilke skridt du skal tage, for at få det bedre. Nogle gange afprøver mine klienter også forskellige øvelser eller teknikker, hvor de med udgangspunkt i kroppen, selv kan regulere deres nervesystem og få mere ro, når det hele er “oppe at køre”

 

 

Læs videre her på siden , hvis du vil vide mere om:

 

 • Stress
 • Stress og kraniosakralterapi
 • Stress og livskriser
 • Hvordan en behandling foregår.

 

Har jeg stress?

 

Stress kan deles op i kortvarende og længere stress.

 

 

Den kortvarige er faktisk sund for kroppen. I en kortere periode er der er øget pres (fysisk og/eller psykisk), man er på og præsterer og bagefter kan man hvile ud og komme til kræfter.

 

Den langvarige stress er, når perioden med stort pres forsætter i lang tid og der ikke er mulighed for at hvile ud og komme til kræfter. Det kan skyldes job eller private omstændigheder og ofte skyldes det et krydspres, hvor du presset fra flere kanter på en gang.  Er du i tvivl om de fysiske symptomer du har, kan skyldes stress, så prøv eventuelt at tage denne stress-test, som er udviklet af Bo Netterstrøm, overlæge på Stressklinikken på Hillerød Sygehus.

 

Du finder testen ved at trykker på HER

 

Bliver du overrasket og bekymret over resultatet? Der er heldigvis meget, der kan gøres.  Har du et eller flere af de symptomer, der beskrives, bør du drøfte det med din læge. Din læge vil kunne hjælpe dig med at tolke dine symptomer og med en eventuel sygemelding, henvisning til psykolog og andet.

 

Jeg tror, jeg har stress – hvad gør jeg?

 

Det tricky ved stress er, at når ens system er i alarmberedskab, så sænker det evnen til at overskue og planlægge. Derfor kan det være helt utroligt svært at overskue, hvad der skal til for at tilstanden ændres.

 

 

Måske kan du nikke genkendende til tanker som:

“jeg har ikke tid til at…”

eller:

“jeg kan ikke overskue at ændre på..”

 

 

Men: Stress skal tages alvorligt! Jeg har gode erfaringer med at kraniosakralterapi kan afhjælpe nogle af de fysiske symptomer for din stress

 

Stress kan få kroppen til at føle ubehag

 

Har vi været stressede i længere tid, har der også ofte været en lang periode, hvor sult, søvn, toiletbesøg, motion, behov for at afreagere følelsesmæssigt og for at hvile er blevet nedprioriteret. Vi har ofte overhørt kroppens små pip om basale behov og udskudt dem, fordi vi var i gang med noget vigtigere.

 

 

Til sidst er kroppen og nervesystemet så belastet, at vi mærker ubehag som svimmelhed, hjertebanken, fordøjelsesbesvær, muskelspændinger osv.

 

 

 

Det gør at vi, når vi forsøger at mærke kroppen, kan opleve det som ubehageligt og skræmmende. Det bliver nærliggende i endnu højere grad at overhøre kroppens signaler. Kroppen og dens signaler bliver en modstander, der larmer, bøvler og gør ondt. Kroppen prøver på alle måder at råbe os op, men det kan være svært at se den som en ven, der hjælper os til at sætte sunde grænser for os selv, når den laver så meget “ballade”

 

 

 

Men, selvom det kan være ubehageligt og konfronterende at skulle mærke kroppen og tyde, hvad den forsøger at fortælle, så kan kontakten til kroppen være afgørende for at slippe stress.

 

 

Kroppen kan være en enormt vigtig nøgle, når det gælder behandling af stress.

 

Kontakten til kroppen hjælper os til at sætte sunde grænser for os selv og til at mærke vores dybe behov. Kontakten til kroppen kan hjælpe os ud af tankemylder og skabe klarhed, men vigtigst af alt: kontakten til kroppen er nøglen til at mærke nærvær, ro og mening.

 

Lige præcis nærvær , ro og mening er en mangelvare under stress. Derfor oplever mange at stress bringer dem ud i en større eller mindre livskrise.

 

Stress kan bringe os ud i en livskrise

 

Har du stress, oplever du måske at det påvirker alle aspekter i dit liv.

 

 

 

 • Din evne til at tænke, sove, planlægge, overskue og nyde livet er krakeleret.
 • Din krop har alverdens hæslige symptomer.
 • Din tro fremtiden og din tro på din evne til at få det bedre kan vakle.
 • Måske du også bebrejder dig selv at du er landet her og at du lige nu kan så meget mindre end du gerne vil.
 • Måske kan du slet ikke overskue, hvordan du nogensinde skal få det bedre.
 • Måske oplever du at det er svært at være der for dine kære

 

 

Det er et hæsligt sted at være, men samtidig noget, så mange mennesker har været igennem før dig.

 

 

Jeg har lavet en blog, hvor jeg beskriver nogle af de typiske tanker, følelser og processer vi mennesker gennemgår , når vi er i en krise, hvad enten den skyldes stress, sygdom eller gener efter en ulykke. Jeg skriver med udgangspunkt i mine personlige erfaringer med sygdom og stress, men også med en kærlig tanke på de mange dybe erkendelser mine klienter har haft under mine forløb. Jeg skriver med håbet om at min blog vil lyse op på DIN rejse.

 

Du finder min blog ved at trykke på HER

 

" Da jeg startede, havde jeg meget ondt i hovedet hver dag og havde svært ved at komme igennem dagen og lave de ting jeg gjorde, inden jeg fik hjernerystelse. Nu mærker jeg næsten ingenting til hovedpinen længere. (...) Allerede efter et par behandlinger var der sket store forbedringer. Til andre med hjernerystelse kan jeg kun anbefale at prøve dette, da jeg syns det har haft en helt anden effekt end andre behandlingsformer"

Julie Marie