Pause inspiration

Pause inspiration

Når man har smerter eller andre fysiske symptomer, som kræver energi og tager fokus, så er det lidt som om at man aldrig rigtigt har en pause. Det er det samme, når man har gener efter hjernerystelse eller stress.

Alligevel siger velmenende mennesker omkring dig (også mig) sikkert at du skal tage en pause. Ja, at pausen er en del af kuren.

Du skal bruge pausen til at:

  • Trække stikket ud
  • Til at lade op
  • Til at tjekke ind med sin krop og få en fornemmelse af, hvad den egentlig kan kapere.

MEN!!!

Hvordan finder du så en pause, der rent faktisk virker sådan og ikke bare bliver en rum tid, hvor du ligger og bliver helt utroligt opmærksom på, hvor meget din krop spiller tekno.

Herunder finder du mine bud på pauser, der virker. Nogle af dem bruger jeg selv, andre er nogle mine klienter har fundet frem til og delt med mig. En tommelfingerregel er at når kroppen og hjernen spiller tekno, så kan det nogle gange være svært at lave afspændingsøvelser og andet, hvor du ikke samtidig laver noget aktivt. Derfor er der flere af disse pauser, hvor du samtidig skal lave noget fysisk.

Mikrohvilet af Katrine Nørgaard fra “Hjernen i bevægelse” Scroll helt ned på siden og skriv dig op til hendes nyhedsbrev – så får du adgang til hendes geniale afspænding- mikrohvilet. Tryk HER

Brug naturen – læs mere i mit indlæg HER

Syng, ny eller brum. Når du synger, nynner og brummer, stimuleres den del af dit nervesystem, der får dig til at slappe af. Det behøver på ingen måde at lyde smukt – måske kan du endda bruge det som en kanal til at få afløb for nogle af de følelser du bærer på.

Guidet meditation på engelsk til ro og trøst: Ian wright “stilness on the tide” – denne lydfil er en guidet meditation og den er smuk, rørende og trøstende. Virker endnu bedre, hvis du laver den ude i naturen. Find den HER

Hvis du har svært ved at sove har Kathryn Nicolai lavet nogle søvnstimulerende godnathistorier for voksne. De findes på engelsk under titlen “Nothing much happens” på blandt andet Spotify eller Youtupe -tryk HER.

Du kan høre dem på dansk, ved at låne dem på bibliotekernes app “Ereolen”. Her skal du søge på: “Sovebogen for voksne”

Dybe vejrtrækninger, hvor udåndingen er længere end indåndingen. Prøv det på min træningsvideo: “Bækkenbundsvejrtrækningen” Øvelsen har til formål at give dig en dybere og roligere vejrtrækning. Du skal stoppe øvelsen , hvis du bliver ubehageligt tilpas. Find Videoen HER

Tag et elektrisk fodbad. Kender du de der elektriske fodbade med bobler og det hele. For nogen er den der kraftige sansestimulation gennem fødderne virkelig afslappende. Jeg har arbejdet i en børnehave med rigtig meget fokus på, hvordan vi støttede børn motoriske udvikling og da blev de her bade brugt som et direkte værktøj til at opnå ro i kroppen. De larmer – så er du lydfølsom kræver de nok høreværn. Kan ofte fås billigt brugt.

Jeg håber du finder en pause der gør DIG godt:-) – og har du andre geniale pauser, så del dem meget gerne med mig på 30645390. Så vil jeg sørge for at andre end dig får kendskab til dem.

Venlig hilsen Cathrine

Del dette opslag
Kopier til udklipsholder

Mærk en forandring med kraniosakralterapi

Er du klar til at tage det første skridt mod et mere balanceret og smertefrit liv? Book din session i dag, og oplev selv, hvordan kraniosakralterapi kan transformere dit velbefindende. Mærk forskellen og tag skridtet mod et sundere, mere harmonisk liv.

CTA Image