Når et lille bump på vejen vælter hele læsset

når et lille bump på vejen vælter hele læsset

Når et lille bump på vejen vælter hele læsset

Har du smerter, spændinger og ubehag, der er kommet lidt efter lidt eller efter en tilsyneladende ubetydelig episode?

Så er denne historie til DIG!

Barnevognen – når et lille bump på vejen vælter hele læsset

Jeg har en nedslidt barnevogn, som trofast har transporteret to børn og hele ugers indkøb gennem mudder, sand, græs og sten. Den bærer temmelig meget præg af det. De fleste skruer er knækket og nødtørftigt erstattet med, hvad vi lige havde liggende fra Ikea. Det ene hjul hopper af en gang imellem. Den er nok for længst dømt ”ikke driftsikker”, meeeen den kan jo godt liiige klare en tur til.

For nogle år siden var jeg ude at trille med barnevognen. Ungerne gik ved siden af, så den var heldigvis tom. Da jeg skulle dreje over nogle brosten, væltede den pludseligt og overraskende.
Hovsa! Det ene hjul manglede jo og jeg kunne ikke lige umiddelbart finde det. Det viste sig at jeg uden at have opdaget det, havde trillet ca. 100 meter på tre hjul. Den hårdt prøvede barnevogn havde først gjort vrøvl, da terrænet blev lidt kuperet.

Hvorfor skriver jeg alt det her…


Jo, fordi det gik op for mig at barnevognens ”reaktionsmønster” ligner os menneskers ret meget. Folk kommer tit til mig med ondt i ryggen, hovedpine, stress og smerter, der hopper rundt i kroppen. Nogle gange kan de ret præcist fortæller mig, hvordan og hvornår det startede. Men andre gange er det bare kommet snigende – eller kommet pludseligt, men uden nogen ”ordentlig” grund. 

Når jeg så går i gang med at behandle og kroppen begynder at ”fortælle” sin historie om diverse knups – fysiske som psykiske, så bliver det pludselig tydeligt for mig, hvor seje og hårdføre vi mennesker er. Vi kan, som barnevognen, fortsætte ret langt på lige vej, på tre hjul og nødtørftigt repareret, når vi SKAL. Og ofte opdager vi slet ikke at vi mangler et hjul – eller det vil sige – ikke før det dersens ”lille bump på vejen”, der pludselig slår os ud.


Så kan vi sidde der bagefter og slå os selv i hovedet med ” ej, tag dig nu sammen, skal der ikke mere til at slå dig ud? “ ” hvorfor får jeg det ikke bedre? “, ” skal der virkelig ikke mere til at vælte mig? osv.

Men måske får vi det ikke bedre, fordi det ikke var det lille bumb på vejen, der væltede os, men summen af ALT det forudgående

Kan du mon genkende dig selv i den her historie?

Så er kraniosakralterapi måske noget for dig.

Det er min erfaring at Kraniosakralterapi i de tilfælde kan noget ret fantastisk. Når jeg som behandler med min hænder “lytter” til kroppen, får den pludselig rum til at vise at den der drænende hovedpine fx skyldes et fald på halebenet for en årrække siden, men at det først er nu, hvor kroppen er stresset af andre ting at smerterne kommer.

I Kraniosakralterapi er det aldrig mig, der er eksperten. Det er klientens krop, der er det. For – for søren da – den ved jo allerede det hele.

Og denne behandlingstilgang giver klienten og jeg en unik mulighed for – I klientens tempo – at se alle de der nødtørftige reparationer klienten har med sig – og ved hjælp af klientens egen krop – at hele og smøre de rustne og skadede dele.- Og give rum til og anerkende alt det kroppen har klaret og båret på. 

Effekten er langt færre smerter og en krop, der virker stærk, vital og i overskud. Og at mine klienter bliver mere opmærksom på deres kroppe og på for fremtiden at tage sig kærligt af dem, før de taber et “hjul” 

Læs mere om denne tilgang til kroppen i ved at klikke her

Venlig hilsen Cathrine

Book tid på 30645390 eller book online HER. Book forsamtale HER.