KOL

Informationerne om KOL er lånt fra sundhed.dk, (sundhedsstyrelsen) og fra lungeforeningens hjemmeside. Vil du vide mere om disse sygdomme, kan du med fordel læse nærmere der.

KOL står for kronisk obstruktiv lungelidelse. Det betyder at man har svært ved at komme af med luften, når man lider af KOL. Bronkierne er forsnævrede og lungevævet ødelagt, så ilten ikke i samme grad kan udvekles med blodet. Samtidig er lungevævet stift og mangler elasticitet, så det kræver mange kræfter både at trække vejret ind og puste det ud.

Symptomer på KOL( skal have varet i over to måneder):

  • Åndenød
  • Hoste
  • Pibende vejrtrækning

Har du disse symptomer bør du gå til lægen. KOL er kronisk MEN jo hurtigere du søger behandling, jo hurtigere kan du stoppe sygdommen i at udvikle sig og få hjælp til, hvordan du skal få det bedste ud af den lungefunktion du har.

Du får diagnosen ved lægen, efter at ha taget en pusteprøve som måler, hvor meget og hvor hurtigt du kan puste luft ud.

Hvad kan kraniosakralterapi tilbyde.

Behandlingen kan hjælpe kroppen til at sikre at vævet omkring lunger, vejrtrækningsmuskler og ribben er så velfungerende og smidigt så muligt. Selvom det ikke har nogen helbredende effekt på selve din KOL, så kan du komme til at opleve at din vejrtrækning føles mindre anstrengt. Desuden kan følgesymptomer som spændt muskulatur i nakke, skuldre og hals samt hovedpine lindres.

Comments are closed.