Jeg tilbyder behandling af vejrtrækningsproblemer

Vejrtrækningsproblemer kan skyldes mange forskellige ting. Jeg beskriver på denne side, hvad der sker i kroppen, når du trækker vejret. Jeg beskriver også en række tilstande, som kan give vejrtrækningsproblemer uden at du fejler noget, der kræver læge.

Har du astma, kan du læse mere om kraniosakralterapi for astma her.

Vil du se mit online foredrag om vejrtrækning – så scroll nedad på siden.

Mange af de klienter jeg har behandlet for vejrtrækningsproblemer, fortæller de opnår en dybere og mere fri vejrtrækning, at stramheden i halsen mindskes, at vejrtrækningen tager mindre fokus og at de får mere energi, overskud og velvære.


Sådan kan det føles, når du har vejrtrækningsproblemer

Problemer med vejrtrækningen kan give en lang række symptomer. Måske kan du genkende dig selv i flere af følgende udsagn. Kan du genkende dig selv i flere af disse udsagn, er du ikke alene. Den gode nyhed er at jeg muligvis kan hjælpe dig.

 • Min vejrtrækning føles overfladisk
 • Min nakke er stiv og spændt
 • Jeg har hovedpine
 • Jeg er hæs og hoster eller rømmer mig ofte
 • Mine kæber spænder
 • Min puls er hurtig og jeg føler mig urolig og nervøs
 • Det strammer i min hals, jeg føler jeg har en klump i halsen
 • Min udånding er kort og sukkende
 • Det er svært at tage en dyb indånding
 • Jeg føler mig træt og uoplagt
 • Mit underliv føles tungt og det murrer
 • Jeg døjer med hæmorider og åreknuder i benene
 • Det er anstrengende at rette mig op
 • Min fordøjelse bøvler
 • Min vejrtrækning tager en stor del af min opmærksomhed
 • Jeg har lavet dette online foredrag til dig, der vil vide mere om vejrtrækningen. Foredraget handler om vejrtrækningen helt generelt, om hvilken betydning vejrtrækningsproblemer kan have for andre dele af vores krop og om hvordan kraniosakralterapi virker på vejrtrækningsproblemer.
  Jeg skal lige advare om at jeg i videoen får spejlvendt nogle af mavens organer – jeg er lidt højre-venstreblind og blev simpelthen forvirret at at se mit eget ”spejlbillede” på kameraret, imens jeg fortalte. Jeg har derfor lagt et par opklarende tegninger neden under denne video, så du lettere kan se, hvad jeg egentlig mener. God fornøjelse. Har du spørgsmål eller kommentarer, så kontakt mig endelig. Du er meget velkommen til at dele videoen. Jeg har også lavet en træningsvideo – den kan du se her Onlinetræningsprogram til dybere og mere rolig vejrtrækning


  To opklarende tegninger til mit foredrag

  U -vendingsnerven – som det vender i virkeligheden

  Her kan du se hvordan hjertet sidder “klistret fast” til mellemgulvet med bindevæv. Du kan også se hvordan hovedpulsåret og “u -vendingsnerven” griber ind i hinanden

  Mellemgulvets forbindelse til nogle af fordøjelsesorganerne – som det vender i virkeligheden

  Her kan du se hvordan mavesæk og lever “sidder fast” på undersiden af mellemgulvet med bindevæv. Leveren ligger i højre side under de nederste ribben


 • Hvordan trækker vi vejret?

  Indånding

  Du trækker vejret ind ved at spænde i din mellemgulvsmuskel. Når mellemgulvsmusklen spændes, udvider den ribbens -rummet og sænker sig ned mod indvoldene i maven. På den måde skabes der et undertryk i dine lunger og luften suges ned i lungerne. Er du forpustet eller har du problemer med vejrtrækningen , træder en række hjælpemuskler til, som udvider den del af lungerne og ribbenene, der ligger tættest mod halsen.

  Billedet viser, hvordan mellemgulvet sænkes under indåndning, og hvordan brystkasse og mave udvides, så luften automatisk suges ned i lungerne.

  Billedet viser, hvordan brystkassen også udvider sig frem mod brystet og bagud mod brystryggen. Når mellemgulvet sænkes, udvider maven sig også.


  Udåndingen

  Når du ånder ud, slipper du simpelthen bare spændingen i mellemgulvs-musklen. På den måde suser luften ud af dig, ligesom når du slipper tutten på en ballon. Udåndingen er altså i udgangspunktet helt passiv og udnytter at vævet omkring dine lunger er elastisk og klapper sammen af sig selv, når du slipper spændingen i mellemgulvsmusklen.

  Billledet viser, hvordan mellemgulvet løftes under udånding og hvordan volumen i mave og brystkasse mindskes, så luften automatisk åndes ud.

  Billedet viser, hvordan mellemgulvet løftes under udånding og hvordan volumen i mave og brystkasse mindskes, så luften automatisk åndes ud.


En fri vejrtrækning har stor betydning for mange af kroppens systemer

Når vejrtrækningen fungerer optimalt, koster den kun meget lidt anstrengelse og er noget der ikke tager vores opmærksomhed. En fri vejrtrækning sikrer at ilt pumpes ud i alle kroppens dele, og at kuldioxid bringes tilbage til lungerne. Det giver vitalitet, når kroppens dele får den energi de har brug for og de kan slippe af med kuldioxiden. En vejrtrækning der fungerer optimalt sikrer også at blodet fra ben og mave pumpes tilbage til lunger og hjerte. Den sikrer at vores lymfe flyder frit, og det hjælper os til en god fordøjelse. En fri vejrtrækning er med til at vedligeholde en sund holdning og en god bevægelighed i hele brystryggen. En fri vejrtrækning kan hjælpe nervesystemet med at vedligeholde en sund vekselvirkning mellem ro og aktivitet og har stor betydning for vores velbefindende.


Vejrtrækningsproblemer giver en masse forskellige symptomer

Jeg oplever at stort set alle, der kommer til mig har en eller anden form for spænd omkring deres vejrtrækning og det er ligegyldigt, hvilke klager de ellers har. Det er meget få der svarer “ja” når jeg spørger dem, om de føler deres vejrtrækning er anspændt eller ufri, men stort set alle kan tydeligt mærke at vejrtrækningen er meget mere fri og ubesværet, når behandlingen er overstået.

Vejrtrækningsproblemer kan groft deles op i to lidelser. Enten står mellemgulvet konstant lidt for lavt – Eller også står mellemgulvet konstant lidt for højt.

 • Kan du nikke genkendende til et eller flere af følgende symptomer, så kan det tyde på du har svært ved at lave en fri og ubesværet udånding. Jeg har god erfaring med at behandle denne form for vejrtrækningsproblem. Symptomerne kommer her:

  • Nakke og skuldersmerter
  • Hovedpine
  • Kæbespændinger
  • Overfladisk vejrtrækning
  • Hæshed og hoste/rømmen
  • Hurtig puls og følelse af uro og nervøsitet
  • Synkebesvær, stramhed i halsen eller en klump i halsen
  • Din udånding er kort og sukkende

  Føler du i højere grad at det føles spændt og ufrit når du ånder ind, så kik længere nede på siden under overskriften ” Når mellemgulvet står lidt for højt” – måske vil du kunne genkende dig selv der.


  Jeg tilbyder behandling af vejrtrækningsproblemer, hvor mellemgulvet står lidt for lavt

  Kraniosakralterapi har til hensigt at løsne stramt arvæv, og afspænde den spændte mellemgulvsmuskulatur, så mellemgulvet igen kan bevæge sig frit.

  Kraniosakralterapi til behandling af vejrtrækningsproblemer kan være med til at sikre fri og uforstyrret nerveledning til mellemgulvet og til svælget. På den måde slipper du for hoste/rømmefornemmelsen.

  Kraniosakralterapi kan afspænde vævet omkring nakke , skuldre og hals. På den måde lindres hovedpinen, og den stramme fornemmelse i hals, skuldre og nakke mindskes.

  Skyldes det spændte mellemgulv stress, kan kraniosakralterapi booste den del af dit nervesystem, der får dig til at slappe af. Du vil måske få kontakt til nogle af de følelser og oplevelser, der er med til at stresse dig. Behandlingen kan give klarhed over, hvad der rører sig i dig og være følelsesmæssigt forløsende. Mange beskriver at de efterfølgende oplever en dyb ro.

  Jeg vil ofte supplere behandlingen med nogle enkle vejrtrækningsøvelser, der kan hjælpe dig til at afspænde vejrtrækningsmuskulaturen og give ro på nervesystemet.

 • Mellemgulvet kan stå lavt af flere grunde:

  • Arvæv i maven eller underlivet kan trække mellemgulvet nedefter. Læs evt mere om arvæv i maven her.
  • Stress
  • Låsninger i nakkehvirvlerne, der får de nerver, der får mellemgulvet til at spænde, til at overfyre
  • KOL eller andre lungelidelser, der gør det svært at komme af med luften
 • Kraniosakralterapi har til hensigt at løsne stramt arvæv, og afspænde den spændte mellemgulvsmuskulatur, så mellemgulvet igen kan bevæge sig frit.

  Kraniosakralterapi til behandling af vejrtrækningsproblemer kan være med til at sikre fri og uforstyrret nerveledning til mellemgulvet og til svælget. På den måde slipper du for hoste/rømmefornemmelsen.

  Kraniosakralterapi kan afspænde vævet omkring nakke , skuldre og hals. På den måde lindres hovedpinen, og den stramme fornemmelse i hals, skuldre og nakke mindskes.

  Skyldes det spændte mellemgulv stress, kan kraniosakralterapi booste den del af dit nervesystem, der får dig til at slappe af. Du vil måske få kontakt til nogle af de følelser og oplevelser, der er med til at stresse dig. Behandlingen kan give klarhed over, hvad der rører sig i dig og være følelsesmæssigt forløsende. Mange beskriver at de efterfølgende oplever en dyb ro.

  Jeg vil ofte supplere behandlingen med nogle enkle vejrtrækningsøvelser, der kan hjælpe dig til at afspænde vejrtrækningsmuskulaturen og give ro på nervesystemet.

 • Kan du nikke genkendende til et eller flere af følgende symptomer, så kan det tyde på du har svært ved at lave en fri og ubesværet indånding. Jeg har god erfaring med at behandle denne form for vejrtrækningsproblem. Symptomerne kommer her:

  • Overfladisk vejrtrækning og følelsen af at det er svært at tage en dyb indånding
  • Dårlig kondition og en følelse af træthed, fordi du ikke får den optimale mængde ilt
  • Hovedpine
  • Tyngde/smerter i underlivet
  • Åreknuder i benene eller hæmorider
  • Stivhed i nakken og mellem skulderbladene og oplevelsen af at det er anstrengende at rette dig op
  • Nakke og skuldersmerter


  Jeg tilbyder behandling af vejrtrækningsproblemer, hvor mellemgulvet står lidt for højt

  Kraniosakralterapi kan blidt og præcist smidiggøre stramt arvæv og afspænde og smidiggøre spændt og stramt væv. Herved bliver din vejrtrækning mere fri og du får lettere ved at rette dig op, hvis din holdning er blevet lidt sammenfalden. Når du får lettere ved at opretholde et sund holdning, vil du ofte opleve at hovedpine, og nakke/skuldermerter mindskes betydeligt.

  Har du arvæv i maven eller underlivet kan du læse mere om arvævsbehandling her.

  Når mellemgulvet kan bevæge sig mere frit, er der stor sandsynlighed for tyngden og ubehaget i underlivet mindskes. Du vil højst sandsynligt også føle dig mindre træt, og opleve en større vitalitet.

  Skyldes vejrtrækningsproblemerne fysiske traumer eller livskriser, kan kraniosakralterapi blidt og respektfuldt afspænde den muskulatur, der bibeholder spændingen og måske være med til at frigøre følelser fra episoden. På den måde kan kroppen få lov til i højere grad at slippe eller bearbejde oplevelsen. Det kan være følelsesmæssigt forløsende og give en dyb ro og klarhed.

  Jeg vil desuden ofte supplere med simple vejrtrækningsøvelser, der kan smidiggøre dit lungevæv. Du kan med det samme se mit online træningsprogram til dybere og friere vejrtrækning her: Online træningsprogram og se mere om gode vejrtrækningsøvelser på lungeforeningens hjemmeside her.

  Har du en anden sygdom, som knytter sig til vejrtrækningen, så ring og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation med mig.

 • Mellemgulvet kan stå højt af flere grunde:

  • Arvæv ovenfor mellemgulvet. Det kan være synligt arvæv, fx efter en hjerteoperation, eller det kan være usynligt arvæv, hvor de forskellige bindevævslag er klistret sammen fx efter en lungebetændelse
  • Traumer, hvor du fx har fået et slag ind på brystet eller er landet hårdt på det øverste af ryggen
  • Livskriser, hvor vi i mere overført forstand får “slået luften ud af os”
  • En vane med at falde lidt sammen i overkroppen, som har gjort at vævet er stivnet lidt i den position
  • Nerveledningen ned til mellemgulvet kan være forstyrret enten pga. stramt bindevæv, eller fordi der står noget og klemmer på det
 • Kraniosakralterapi kan blidt og præcist smidiggøre stramt arvæv og afspænde og smidiggøre spændt og stramt væv. Herved bliver din vejrtrækning mere fri og du får lettere ved at rette dig op, hvis din holdning er blevet lidt sammenfalden. Når du får lettere ved at opretholde et sund holdning, vil du ofte opleve at hovedpine, og nakke/skuldermerter mindskes betydeligt.

  Har du arvæv i maven eller underlivet kan du læse mere om arvævsbehandling her.

  Når mellemgulvet kan bevæge sig mere frit, er der stor sandsynlighed for tyngden og ubehaget i underlivet mindskes. Du vil højst sandsynligt også føle dig mindre træt, og opleve en større vitalitet.

  Skyldes vejrtrækningsproblemerne fysiske traumer eller livskriser, kan kraniosakralterapi blidt og respektfuldt afspænde den muskulatur, der bibeholder spændingen og måske være med til at frigøre følelser fra episoden. På den måde kan kroppen få lov til i højere grad at slippe eller bearbejde oplevelsen. Det kan være følelsesmæssigt forløsende og give en dyb ro og klarhed.

  Jeg vil desuden ofte supplere med simple vejrtrækningsøvelser, der kan smidiggøre dit lungevæv. Du kan med det samme se mit online træningsprogram til dybere og friere vejrtrækning her: Online træningsprogram og se mere om gode vejrtrækningsøvelser på lungeforeningens hjemmeside her: https://www.lunge.dk/aandedraet/sektion-faa-bedre-vejrtraekning-og-find-ro

  Har du en anden sygdom, som knytter sig til vejrtrækningen, så ring og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation med mig.


Kontakt mig og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation eller bestil en tid med det samme

Vil du vide mere om, hvad jeg kan gøre for dig, så ring og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation. Her vil jeg på baggrund af, hvad du fortæller mig, efter bedste evne vurdere, om jeg er den rette behandler til dig, eller om du er bedre hjulpet hos en anden.

Du kan ringe på 3064 5390 eller udfylde skemaet herunder.