Mundtørhed efter strålebehandling af hals og hoved

En kendt og generende bivirkning efter strålebehandling i hoved og halsområdet er mundtørhed og sejt spyt – oven i det kan der komme ændret smagssans, synkebesvær og hæshed.

Strålingen kan have ramt spytkirtlerne, som kan blive skadede af strålingen. Beskeden efter endt strålebehandling er ofte, at noget af spytsekretionen nok skal komme tilbage med tiden, men at det ikke kan garanteres.

Det er min erfaring at væv, der er blevet bestrålet opfører sig næsten som andet arvæv. Dvs at det responderer virkelig godt på blide stræk.

Kraniosakralterapi kan øge spytsekretionen

Kraniosakralterapi kan tilbyde mobilisering og stræk af stråleskadet væv på halsen, i hovedet og helt inde i munden. Det er min erfaring at denne behandling øger spytsekretionen i mundhulen, allerede under selve behandlingen.

Kraniosakralterapi kan optimere nerveledningen, som styrer spytsekretionen

Spytsekretionen styres af kranienerven nervus facialis. Arvæv og stråleskadet væv kan lave et træk på bindevævet omkring nerven. Der kan afklemme nerveforbindelsen , så spytkitlerne ikke fungerer optimalt. Kraniosakralterapi kan udligne trækket på bindevævet og dermed optimere nerveledningen til spytkirtlerne.

Resultatet er igen at spytsekretionen øges allerede imens behandlingen står på.

Behandling inde i munden

Når jeg behandler inde i munden, bruger jeg selvfølgelig latexfri gummihandsker. Behandlingen er meget blid, og jeg behandler både det bløde væv inde i munden og løsner op for spænd i ledforbindelserne imellem mundens knogler.

Vil du vide mere, så ring på 30645390

Comments are closed.