Kæbeproblemer

Her kan du læse lidt om smerter og spændinger i kæben. Du kan læse om, hvad det kan skyldes, og hvad kraniosakralterapi kan tilbyde dig, der har problemer med kæben.

Symptomer på problemer med kæben

  • Smerter og spændinger i kæbemusklerne
  • Spændingshovedpine
  • Kæben låser, klikker eller knaser
  • Problemer med at åbne munden helt op
  • Smerter i selve kæbeleddet, når du taler eller tygger
  • Tænders-skærren om natten

Hvordan opstår kæbeproblemer?

Der kan både være fysiske og psykiske grunde til at man får problemer med kæben.

Fysiske grunde til kæbeproblemer

Man kan groft dele de fysiske grunde til kæbeproblemer op i to grupper.

I den første gruppe er problemet opstået, fordi der er sket en pludselig forandring i selve kæben eller i strukturer, der ligger tæt på kæben. Disse kæbeproblemer kan opstå efter sygdom i mund og bihuler eller pga. traumer i nakken, ansigtet, eller resten af kraniet.

I den anden gruppe er problematikkerne i kæben i højere grad et symptom på noget, der ikke fungerer optimalt et andet sted i kroppen. Skæve træk, fra nærmest “hvor som helst” i kroppen, kan nemlig sagtens forplante sig op i kæben og give smerter og dysfunktion.

Vores følelser har også en betydning

Psyken spiller en rigtig stor rolle, når det gælder problemer med kæben. Når du oplever vrede, angst og stress, vil du ofte helt ubevidst spænde op i kæben.

Når vi er i livssituationer, hvor vi bogstaveligt talt er tvunget til at ”bide tænderne sammen” kan det altså sætte sig som spændinger, smerter og dysfunktion i kæben. Disse spændinger kan fortsætte længe efter krisen er overstået.

Ofte spiller både fysiske og psykiske faktorer er rolle

Er dine kæbeproblemer opstået efter et traume, er der nogle klart fysiske grunde til at kæben driller. Men, nogle gange driller kæben også fordi vævet og psyken stadig er i en choktilstand efter den ubehagelige oplevelse. Problemer med kæben opstår faktisk ofte i et sammensurium af fysiske og psykiske faktorer. Du oplever måske fx at dine kæbeproblemer bliver værre når du er presset.

Kæbeproblemer og kraniosakralterapi

Kommer du med smerter i kæben, vil jeg undersøge og behandle alle de steder i din krop, der spiller ind på problemerne med din kæbe. Det er dog ikke sikkert jeg når i mål ved første behandling. Din krop for lov at bestemme tempo og rækkefølge på, hvad jeg gør.

Hvis jeg vurderer at du vil have gavn af behandling direkte i munden, vil jeg tilbyde dig dette. Jeg selvfølgelig latexfri gummihandsker og vi tager alle de pauser, du har brug for. Mundbehandling kan blidt, effektivt og præcist løsne spændinger omkring kæberne og vævet i resten af munden.

Den blide og respektfulde tilgang til vævet gør, at du på en tryg måde kan slippe nye og gamle spændinger omkring kæben. Du kan muligvis undervejs eller efter behandlingen komme i kontakt med følelser, der kan have medvirket til at dine kæbespændinger opstod.

Comments are closed.