Behandling for migræne

Jeg tilbyder behandling for migræne.

Hvad er symptomerne på migræne?

Migræne er ofte en meget voldsom pulserende hovedpine kun i den ene side af hovedet. Et anfald varer fra 4 til 72 timer. Du kan i forbindelse med hovedpinen være lys og lydfølsom og få kvalme og kaste op. Migrænen vil ofte forværres, hvis du bevæger dig. Nogle gange kommer der et forvarsel i form af aura. Aura er syns, føle eller taleforstyrrelser som varer op til 60 minutter før migrænen starter. Migræne kan være arveligt og migræne uden aura kan være noget, der opstår i forbindelse med menstruation. Migræne kan også opstå efter et hoved eller nakketraume.

Vil du vide mere, kan du læse mere om migræne på sundhedsstyrelsen hjemmeside her.

Hvorfor får man migræne?

Årsagen til migræne kendes ikke – man har muligvis fundet gener, som kan give disponering for migræne, men tvillingestudier viser at både arv og miljø spiller ind. Både stress, træthed og psykisk belastning kan igangsætte migræne.

Smertesignalerne i migræne menes at stamme fra de små nervefibre, der ligger rundt om arterierne (de små blodårer) i hjernen. Ved migræne med aura har man observeret mindre blodgennestrømning til hjernen i starten af anfaldet – ved migræne uden aura er blodgennemstrømningen normal under hele anfaldet.

Har du migræne uden aura kan du muligvis igangsætte anfald ved at spise chokolade og drikke rødvin.

Pludseligt opstået migræne kan være tegn på noget alvorligt!

Har du aldrig haft migræne før, og oplever du pludselige tale, syns og føleforstyrrelser eller får svært ved at tænke eller bevæge dele af kroppen og/eller en helt ulidelig hovedpine, der giver kvalme og opkastninger skal du STRAKS ringe 112 – det kan være tegn på du fejler noget alvorligt, der kræver hurtig lægehjælp

Kraniosakralterapi kan være en effektiv behandling for migræne

Både stress, træthed og psykisk belastning kan igangsætte migræne. Kraniosakralterapi beroliger nervesystemet og kan give kontakt til og forløse følelser, så stressen dæmpes. På den måde kan kraniosakralterapi forebygge migræneanfald. Mange fortæller desuden at de sover bedre efter behandlingen.

Kraniosakralterapi kan optimere arbejdsforholdene i kroppen , og rebalancere assymetriske trækkræfter. Herved optimeres tilføringen af blod og næring til alt væv i kroppen – også til hjernen. For nogle har dette en lindrende og forebyggende effekt på anfald af hovedpine.

Første gang vi mødes

Jeg vil, når jeg møder dig første gang, spørge grundigt ind til din historie, dine symptomer, dit medicinforbrug osv. Det er vigtigt, jeg ved så meget om din problematik så muligt, inden jeg går i gang. På den måde kan jeg bedst muligt imødekomme dine behov og sikre mig at du ikke fejler noget, der kræver lægehjælp.

Ring eller skriv uforpligtende og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig. Du finder mine kontaktoplysninger her.