Behandling af Spændingshovedpine

Jeg tilbyder behandling af spændingshovedpine.

Spændingshovedpine kan skyldes at musklerne i nakken ikke deles ligeligt om arbejdet med at holde dit hoved

Spændingshovedpine kan komme, fordi nakken og halsens muskler har uhensigtmæssige arbejdsforhold. Har du et assymetrisk træk på nakken, eller har din krop en uhensigtsmæssig holdning, kan resultatet blive at nogle få muskler i hals og nakke, ”tager slæbet” med at holde hovedet. Disse muskler bliver spændte og trætte og kan give hovedpine. De mere udholdende muskler, som egentlig skulle lave arbejdet, bliver svage. Dette kan give spændingshovedpine, fordi smertesignalerne i musklerne opleves som hovedpine.

Spændingshovedpine kan skyldes stress

Hovedpine kan også komme, hvis vi i mere overført forstand er anspændte.Vi kender nok alle fornemmelsen af at gå med skuldrene oppe under ørerne og med sammenbidte tænder pga. stress, vrede, sorg, angst eller bekymring. En længere periode i denne tilstand kan give hovedpine, fordi de spændte muskler i nakke og hals skaber smertesignaler, der opleves som hovedpine.

Symptomer på spændingshovedpine

Hovedpinen starter som regel ved nakken og trækker sig som et trykkende bånd op langs begge tindinger og frem til panden. Nogle gange stråler det også ud i skulder og arm. Ved kronisk spændingshovedpine bliver hovedpinen også ledsaget af lysfølsomhed og kvalme.

Vil du vide mere om spændingshovedpine kan du læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Jeg tilbyder behandling af spændingshovedpine

Jeg har god erfaring med at behandle spændingshovedpine.

Skyldes hovedpinen en uhensigtsmæssig holdning eller et spænd i kroppen, der forplanter sig op i nakken, kan kraniosakralterapi rebalancere spændingsforholdet mellem musklerne. Du får lettere ved at få kontakt til de muskler, der er skabt til at holde og styre hovedet. Kraniosakralterapi er derfor et rigtig godt supplement til fysioterapeutisk træning, hvor målet er at skabe en mere hensigtmæssig holdning.

Jeg tilbyder behandling til dig, der lider af stressrelateret spændingshovedpine

Er din hovedpine stressrelateret kan kraniosakralterapi hjælpe dig til at få ro på, fordi den booster den del af dit nervesystem, der får dig til at slappe af. Nogle gange skabes der forbindelse til ubevidste minder og følelser, der kan vedligeholde et forøget stressniveau i kroppen selv længe efter, at den stressfyldte situation er overstået. Når de kommer frem i lyset, kan du i højere grad bearbejde dem. Er du i en livsperiode, hvor tanker og bekymringer fylder meget, kan kraniosakralterapi give en oplevelse af at komme hjem til din krop. Derved får du lettere ved at mærke, hvad den egentlig har brug for.

Første gang vi mødes

Jeg vil, når jeg møder dig første gang, spørge grundigt ind til din historie, dine symptomer, dit medicinforbrug osv. Det er vigtigt, jeg ved så meget om din problematik så muligt, inden jeg går i gang. På den måde kan jeg bedst muligt imødekomme dine behov og sikre mig at du ikke fejler noget, der kræver lægehjælp.

Ring eller skriv uforpligtende og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig. Du finder mine kontaktoplysninger her.