Spændingshovedpine

Spændingshovedpine kan komme, fordi nakken og halsens muskler har uhensigtmæssige arbejdsforhold. Har du et assymetrisk træk på nakken, eller har din krop en uhensigtsmæssig holdning, kan resultatet blive at nogle få muskler i hals og nakke, ”tager slæbet” med at holde hovedet og bliver spændte og trætte. De mere udholdende muskler, som egentlig skulle lave arbejdet, bliver svage. Dette kan give spændingshovedpine, fordi smertesignalerne i musklerne opleves som hovedpine.

Spændingshovedpine kan skyldes stress

Hovedpine kan også komme, hvis vi i mere overført forstand er anspændte.Vi kender nok alle fornemmelsen af at gå med skuldrene oppe under ørerne og med sammenbidte tænder pga. stress, vrede, sorg, angst eller bekymring. En længere periode i denne tilstand kan give hovedpine, fordi de spændte muskler i nakke og hals skaber smertesignaler, der opleves som hovedpine.

Symptomer på spændingshovedpine

Hovedpinen starter som regel ved nakken og trækker sig som et trykkende bånd op langs begge tindinger og frem til panden. Nogle gange stråler det også ud i skulder og arm. Ved kronisk spændingshovedpine bliver hovedpinen også ledsaget af lysfølsomhed og kvalme.

Kraniosakralbehandling til spændingshovedpine

Skyldes hovedpinen en uhensigtsmæssig holdning eller et spænd i kroppen, der forplanter sig op i nakken, kan kraniosakralterapi rebalancere spændingsforholdet mellem musklerne. Du får lettere ved at få kontakt til de muskler, der er skabt til at holde og styre hovedet. Kraniosakralterapi er derfor et rigtig godt supplement til fysioterapeutisk træning, hvor målet er at skabe en mere hensigtmæssig holdning og på den måde mindske smerterne.

“Du har fået løsnet op hvor jeg har over tid har fået endnu mere bevægelighed i øvre ryg og færre spændinger i tinding/pande regionen,- større velvære.Selve behandlingerne og sessionerne har været super gode. Du er meget behagelig, lyttende og forstående at være sammen med. Det er rart når det jeg døjer/døjede med er knap så håndgribeligt.

Jeg synes du virker meget kompetent og som en der oprigtigt gerne vil hjælpe andre og som en der gerne vil blive endnu bedre. Det er en super force og alt sammen noget der gør at jeg har anbefalet dig til andre. Derfor rigtig rigtig mange gange tak for hjælpen!

Mange hilsner en tilfreds kunde”

Til dig med stressrelateret hovedpine

Er din hovedpine stressrelateret kan kraniosakralterapi hjælpe dig til at få ro på, fordi den booster den del af dit nervesystem, der får dig til at slappe af. Nogle gange skabes der forbindelse til ubevidste minder og følelser, der kan vedligeholde et forøget stressniveau i kroppenselv længe efter, at den stressfyldte situation er overstået. Når de kommer frem i lyset, kan du i højere grad bearbejde dem. Er du i en livsperiode, hvor tanker og bekymringer fylder meget, kan kraniosakralterapi give en oplevelse af at komme hjem til din krop. Derved får du lettere ved at mærke, hvad den egentlig har brug for.

Første gang vi mødes

Jeg vil, når jeg møder dig første gang, spørge grundigt ind til din historie, dine symptomer, dit medicinforbrug osv. Det er vigtigt, jeg ved så meget om din problematik så muligt, inden jeg går i gang. På den måde kan jeg bedst muligt imødekomme dine behov og sikre mig at du ikke fejler noget, der kræver lægehjælp.

Ring uforpligtende og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig på: 30645390

Comments are closed.