Nakkerelateret/cervikogen hovedpine

Nakkerelateret hovedpine er hovedpine, som stammer fra låsninger i nakkeleddene eller spændinger i musklerne omkring de øverste nakkehvirvler. Det kan opstår efter et traume på nakken eller hovedet. ( se mere om eftervirkninger efter whiplash og hjernerystelse her) Også spændt og stramt væv længere nede i kroppen, som giver et skævt træk på nakken, kan give cervikogen hovedpine.

Symptomer på cervikogen hovedpine

Hovedpinen er oftest halvsidig, kan sidde i baghovedet, bag øjet eller mod tindingen. Den er ofte fulgt af nogle af disse symptomer:

  • kvalme
  • lysfølsomhed
  • lydfølsomhed

Denne hovedpineform kan blive så voldsom at den forveksles med migræne. Det er min erfaring at personer, der lider af denne type hovedpine også tit klager over:

  • svimmelhed
  • tinnitus
  • koncentrasionsbesvær
  • fordøjelsesbesvær

Behandling af cervikogen hovedpine

Stammer din hovedpine fra nakken, vil behandlingen kunne løsne spændinger direkte på nakken. Ofte vil der også være spænd andre steder i kroppen, som spiller en rolle. Det særlige ved kraniosakralterapi er, at jeg som behandler tuner ind på hele kroppen, når jeg undersøger dig. Jeg vil derfor kunne målrette behandlingen lige præcis der, hvor trækket på din nakke har sin rod. Din krop styrer rækkefølgen og tempoet. Derfor vil en succesfuld kraniosakralterapibehandling ofte BÅDE have positiv effekt på din hovedpine, OG på andre symptomer i kroppen, som du slet ikke har tænkt, havde noget at gøre med hovedpinen

Første gang vi mødes

Jeg vil, når jeg møder dig første gang, spørge grundigt ind til din historie, dine symptomer, dit medicinforbrug osv. Det er vigtigt, jeg ved så meget om din problematik så muligt, inden jeg går i gang. På den måde kan jeg bedst muligt imødekomme dine behov og sikre mig at du ikke fejler noget, der kræver lægehjælp.

Ring uforpligtende og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig: 30645390

Comments are closed.