Psykiske forandringer

Psykiske forandringer

En hjernerystelse kan også være en rystelse af dit “selv”.

Måske plages du af tanker og følelser fra oplevelsen, da du kom til skade.

Måske er det i langt højere grad oplevelsen af overhovedet ikke at kunne det du plejer, der fylder lige nu. Angsten for om du skal have det sådan her resten af dit liv, kan fylde rigtig meget! Måske deler folk også alle mulige traumatiske historier med dig, som bare gør det værre. Du kan komme til helt at undgå at gøre nogle af de ting, der fremkalder dine symptomer, fordi du er bange for at gøre skaden værre.

Det her er vigtigt!!! Hjernerystelse har en rigtig god prognose og langt de fleste kommer ud på den anden side UDEN men!!! – det er bare ikke til at sige, hvor lang tid det tager. Det er ikke farligt at udfordre dig selv, så du mærker symptomer. Se evt mere om, hvordan du håndterer din hjernerystelse her: https://www.rahbekkst.dk/jeg-behandler/hjernerystelse/automatisk-kladd/

Det er meget almindeligt at opleve ændringer i psyken. Det kan være voldsomt skræmmende, frustrerende og sorgfuldt ikke at magte det du plejer. Det kan også være rigtig svært for dine omgivelser at forstå og acceptere at du gang på gang må sige nej, fordi du jo, når du har det godt, fungerer helt som du plejer. Derfor kan hjernerystelse give en følelse af dyb ensomhed.

Det er ret almindeligt at opleve irritabilitet, angst, sorg og depression. Måske fortæller folk tæt på dig at du er kortluntet og mere rigid eller ensporet end du plejer. Du kan også opleve dig stresset, fordi du er på overarbejde med at kompensere for de ting, du har svært ved.

Kraniosakralterapi ved psykiske forandringer

Kraniosakralterapi er en times behandling, hvor du kommer hjem til din krop og oplever en dyb ro og samhørighed med den. Den del af dit nervesystem, der får dig til at slappe af, kommer på banen. Du vil ofte opleve at vejrtrækningen bliver dybere og pulsen falder. Det er ret almindeligt at underliggende følelser kommer frem under behandlingen, så du får mulighed for at slippe dem. Når den psykiske stress mindskes, hjælper det kroppens evne til at hele.

En neuropsykolog med speciale i hjernerystelse vil kunne give dig redskaber til at håndtere og rumme dine følelser. Du kan også få hjælp til at strukturere din hverdag og din genoptræning.

Oplever du angst, stress og depression, er der stor sandsynlighed for at du vil have rigtig godt af at deltage i et mindfulness forløb. Nedsættelse af stress har en fantastisk virkning på vores evne til at hele.

Ring og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig på : 30645390

Comments are closed.