Hjernerystelse

På denne side kan du læse om, hvad der sker inde i hovedet, når man får en hjernerystelse. Du kan også læse om de typiske symptomer efter en hjernerystelse.

I underfanerne kan du læse om hvert enkelt symptom og om, hvad kraniosakralterapi og hjælp fra andre faggrupper kan gøre for dig. Her finder du også en guide til dig, der lider af hjernerystelse – denne guide findes også som lydfil.

Hvad sker der med hjernen, når man får en hjernerystelse

Når man får et hovedtraume rystes hjernen inde i kraniekassen. Der er teorier baseret på dyrestudier, der gætter på at hjernen, fuldstændig som en forstuvet fod, hæver, når den “slår sig”

Problemet er at der ikke rigtig er plads til hævelsen, fordi hjernen er tæt omsluttet af kraniet. Det medfører at blodforsyningen til visse dele af hjernen kan blive nedsat i den første tid efter en hjernerystelse. Det er en af grundene til at man i den første tid efter en hjernerystelse, kan have en række symptomer.

Symptomer på hjernerystelse

  • Hukommelsestab i tiden omkring ulykken
  • Hovedpine
  • Kvalme og svimmelhed – balancebesvær
  • Træt – og et større søvnbehov en vanligt, eller søvnproblemer
  • Ringen for ørerne og ubehag ved lyd
  • Svært ved at fokusere, så skærm, læsning og det at orientere sig fx i trafikken bliver ubehageligt og anstrengende
  • Koncentrationsbesvær
  • Humørændringer: lettere ved gråd, mere irritabel, angstanfald, stress eller depression.

Ligesom man ikke skal løbe maraton på en forstuvet fod, skal også hjernen have lidt ro i den første tid. Få råd om, hvordan du håndterer din hjernerystelse her: https://www.rahbekkst.dk/jeg-behandler/hjernerystelse/automatisk-kladd/

Hvornår kan du starte med at få behandling

Har du lige fået hjernerystelse, så lad der gå en uge, før du får din første behandling.

Du kan bruge kraniosakralterapi på alle tidspunkter i dit hjernerystelsesforløb og kan have gavn af det både kort efter ulykken og hvis du stadig har symptomer i måneder eller år efter din skade.

Kraniosakralterapi som supplement til andre behandlinger

Ud over de faggrupper, jeg har nævnt under de forskellige symptomer kan fysioterapeuter også hjælpe dig. De kan give dig kyndig vejledning til at genoptræne nakken og balancen effektivt og skånsomt og hjælpe dig til, hvordan du doserer din genoptræning.

Hvis du allerede er i et behandlingsforløb med en anden faggruppe, vil du med fordel kunne supplere behandlingen med kraniosakralterapi.

Ring på: 30645390 og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig

Comments are closed.