Psykiske forandringer efter hjernerystelse

Mange af mine klienter bliver både overaskede og lettede, når jeg fortæller dem at de psykiske forandringer de oplever, er en typisk reaktion efter hjernerystelse. Langt de fleste bliver helt “sig selv” igen efter hjernerystelse. Det kan være rart både for dig og dine omgivelser at vide lidt om de psykiske forandringer efter hjernerystelse. På den måde bliver de måske lettere at forstå og acceptere.

En hjernerystelse kan også være en rystelse af dit “selv”

Det kan være rystende ikke at kunne genkende sig selv og sit reaktionsmønster efter en hjernerystelse.

Måske plages du af tanker og følelser fra oplevelsen, da du kom til skade.

Måske er det i højere grad oplevelsen af ikke at kunne det du plejer, der fylder lige nu. Angsten for om du skal have det sådan her resten af dit liv, kan fylde rigtig meget!

Måske deler folk alle mulige traumatiske historier med dig, som bare gør det værre. Du kan komme til helt at undgå at gøre nogle af de ting, der fremkalder dine symptomer, fordi du er bange for at gøre skaden værre.

Det er meget almindeligt at opleve ændringer i psyken. Det kan være skræmmende, frustrerende og sorgfuldt ikke at magte det du plejer. Det kan også være rigtig svært for dine omgivelser at forstå og acceptere at du gang på gang må sige nej, fordi du, når du har det godt, fungerer helt som du plejer. Derfor kan hjernerystelse give en følelse af dyb ensomhed.

Det er ret almindeligt at opleve irritabilitet, angst, uro, sorg og modløshed. Måske fortæller folk tæt på dig at du er kortluntet og mere rigid eller ensporet end du plejer. Du kan også opleve dig stresset, fordi du er på overarbejde med at kompensere for de ting, du har svært ved.

Vigtigt! Psykiske forandringer efter hjernerystelse har en rigtig god prognose

Hjernerystelse har en rigtig god prognose og langt de fleste kommer ud på den anden side UDEN men!!! – det er bare ikke til at sige, hvor lang tid det tager. Det er ikke farligt at udfordre dig selv, så du mærker symptomer. Se evt mere om, hvordan du håndterer din hjernerystelse her.

Kraniosakralterapi ved psykiske forandringer efter hjernerystelse

Kraniosakralterapi er en times behandling, hvor du kommer hjem til din krop og oplever en dyb ro og samhørighed med den. Den del af dit nervesystem, der får dig til at slappe af, kommer på banen. Du vil ofte opleve at vejrtrækningen bliver dybere og pulsen falder. Det er ret almindeligt at underliggende følelser og tanker kommer frem under behandlingen, så du får mulighed for at slippe dem. Når den psykiske stress mindskes, hjælper det kroppens evne til at hele. Mekaniske restriktioner på centralnervesystemet løsnes, så centralnervesystemet fungerer bedre. Flowet af næringstoffer til hjernen optimeres.

Ring eller skriv og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig. du finder mine kontaktoplysninger her.

Mindfulness til dig, der har psykiske forandringer efter hjernerystelse

Oplever du angst, stress og depression, er der stor sandsynlighed for at du vil have rigtig godt af at deltage i et mindfulness forløb. Nedsættelse af stress har en fantastisk virkning på vores evne til at hele.

Mindfulness kan hjælpe dig til at komme ned i kroppen og sænke dit stressniveau. Mindfulness er en vidt anerkendt behandlingsmetode til mennesker, der lider af stress, angst og depression, samt mennesker der lider af kroniske smerter.

Hjernerystelse er for langt de fleste en forbigående lidelse. Mindfulness kan være en nøgle til at få mere ro og klarhed, imens det står på. I mange kommuner kan man gratis deltage i mindfulnessforløb. Det kan du tale med din læge om.

Lyst til at prøve mindfulness derhjemme: På lungeforeningen ligger både en introduktion til mindfulness, og flere guidede meditationer du kan benytte derhjemme. Du finder dem nederst på siden her.