Behandling for hjernerystelse

Jeg tilbyder behandling for hjernerystelse

Allerførst – stooop – oplever du voldsomt ubehag ved at kikke på din skærm, så bed en anden om at læse højt for dig!

På denne side kan du læse om, hvad der sker inde i hovedet, når man får en hjernerystelse. Du kan også læse om de typiske symptomer efter en hjernerystelse og om hvad kraniosakralterapi kan gøre for dig med hjernerystelse.

Har du fået hjernerystelse for nyligt?- læs eller lyt til denne guide med sundhedstyrelsens råd og anbefalinger her.

I underfanerne kan du læse om hvert enkelt symptom og om, hvad kraniosakralterapi og hjælp fra andre faggrupper kan gøre for dig.

Hvad sker der med hjernen, når man får en hjernerystelse

Når man får et hovedtraume rystes hjernen inde i kraniekassen. Der er teorier baseret på dyrestudier, der gætter på at hjernen, fuldstændig som en forstuvet fod, hæver, når den “slår sig”

Problemet er at der ikke rigtig er plads til hævelsen, fordi hjernen er tæt omsluttet af kraniet. Det medfører at blodforsyningen til visse dele af hjernen kan blive nedsat i den første tid efter en hjernerystelse. Det er en af grundene til at man i den første tid efter en hjernerystelse, kan have en række symptomer.

Symptomer på hjernerystelse

  • Hukommelsestab i tiden omkring ulykken
  • Hovedpine
  • Kvalme og svimmelhed – balancebesvær
  • Træt – og et større søvnbehov en vanligt, eller søvnproblemer
  • Ringen for ørerne og ubehag ved lyd
  • Svært ved at fokusere, så skærm, læsning og det at orientere sig fx i trafikken bliver ubehageligt og anstrengende
  • Koncentrationsbesvær
  • Humørændringer: lettere ved gråd, mere irritabel, angstanfald, stress eller depression.

Du kan læse mere om hjernerystelse på sundhedstyrelsen hjemmeside her.

Jeg tilbyder behandling for hjernerystelse

Kraniosakralterapi kan være en god og effektiv behandling til din hjernerystelse. Jeg løsner på de spænd der kan være kommet i hinderne omkring hjernen efter du har slået dit hoved. Derved sikrer jeg at blod og næringsflowet til og fra hjernen er så godt så muligt. dette er med til at hjælpe dit væv til at hele.

Hvornår kan du starte med at få behandling

Har du lige fået hjernerystelse, så lad der gå en uge, før du får din første behandling.

Du kan bruge kraniosakralterapi på alle tidspunkter i dit hjernerystelsesforløb og kan have gavn af det både kort efter ulykken og hvis du stadig har symptomer i måneder eller år efter din skade.

Kraniosakralterapi som supplement til andre behandlinger

Ud over de faggrupper, jeg nævner under de forskellige symptomer, kan fysioterapeuter også hjælpe dig. De kan give dig kyndig vejledning til at genoptræne nakken og balancen effektivt og skånsomt. de kan også hjælpe dig til, hvordan du doserer din genoptræning.

Hvis du allerede er i et behandlingsforløb med en anden faggruppe, vil du med fordel kunne supplere behandlingen med kraniosakralterapi.

Ring eller skriv og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig. Du kan finde mine kontaktoplysninger her.

Kraniosakralterapi kan blidt og effektivt frigøre låsninger mellem kraniepladerne og mobilisere stramt bindevæv der ligger ifm hjernen. Effekten kan være forbedret flow af blod og næringsstoffer, smertelindring og mindskede hjernerystelsessymptomer.
Kraniosakralterapi kan blidt og effektivt frigøre låsninger mellem kraniepladerne og mobilisere stramt bindevæv, der ligger ifm hjernen. Effekten kan være forbedret flow af blod og næringsstoffer, smertelindring og mindskede hjernerystelsessymptomer.