Behandling af KOL

Jeg tilbyder behandling af KOL.

På denne side kan du læse om KOL og om den behandling jeg tilbyder.

Informationerne om KOL er lånt fra sundhedsstyrelsen og Lungeforeningens hjemmeside.

KOL står for kronisk obstruktiv lungelidelse. Det betyder at man har svært ved at komme af med luften, når man lider af KOL. Bronkierne er forsnævrede og lungevævet ødelagt, så ilten ikke i samme grad kan udvekles med blodet. Samtidig er lungevævet stift og mangler elasticitet, så det kræver mange kræfter både at trække vejret ind og puste det ud.

Symptomer på KOL( skal have varet i over to måneder):

  • Åndenød
  • Hoste
  • Pibende vejrtrækning

Har du disse symptomer bør du gå til lægen. KOL er kronisk, men jo hurtigere du søger behandling, jo hurtigere kan du stoppe sygdommen i at udvikle sig. Du kan også få hjælp til, hvordan du skal få det bedste ud af den lungefunktion du har.

Du får diagnosen ved lægen, efter at ha taget en pusteprøve som måler, hvor meget og hvor hurtigt du kan puste luft ud.

Du kan læse mere om KOL på sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Og på Lungeforeningens hjemmeside her.

Jeg tilbyder behandling af KOL

Det er min erfaring at kraniosakralterapi kan mindske symptomerne på KOL. Behandlingen kan hjælpe kroppen til at sikre at vævet omkring lunger, vejrtrækningsmuskler og ribben er så velfungerende og smidigt så muligt. Selvom det ikke har nogen helbredende effekt på selve din KOL, så kan du komme til at opleve at din vejrtrækning føles mindre anstrengt. Desuden kan følgesymptomer som spændt muskulatur i nakke, skuldre og hals samt hovedpine lindres. Kraniosakralterapi kan derfor være et glimrende supplement til den behandling, du får i forvejen. Jeg vil udover at behandle dig med kraniosakralterpi også give dig nogle simple øvelser til at vedligeholde smidigheden i det væv der knytter sig til vejrtrækning. Jeg vil også anbefale dig at gå i gang med at træne( måske sammen med en fysioterapeut), hvis du ikke allerede er i gang, da træning har en rigtig gavnlig effekt på KOL.

Er du interesseret i at vide om kraniosakralterapi er den rette behandling for dig? – Kontakt mig på mail eller telefon. Du finder mine kontaktoplysninger her.