Behandling af Spændingshovedpine

Spændingshovedpine kan komme, fordi nakken og halsens muskler har uhensigtmæssige arbejdsforhold. Har du et asymmetrisk træk på nakken, eller har din krop en uhensigtsmæssig holdning, kan resultatet blive at nogle få muskler i hals og nakke ”tager slæbet” med at holde hovedet. Disse muskler bliver spændte og trætte og kan give hovedpine. De mere udholdende muskler, som egentlig skulle lave arbejdet, bliver svage. Dette kan give spændingshovedpine, fordi smertesignalerne i musklerne opleves som hovedpine.


Jeg tilbyder behandling af spændingshovedpine

Jeg har god erfaring med at behandle spændingshovedpine.

Skyldes hovedpinen en uhensigtsmæssig holdning eller et spænd i kroppen, der forplanter sig op i nakken, kan kraniosakralterapi rebalancere spændingsforholdet mellem musklerne. Du får lettere ved at få kontakt til de muskler, der er skabt til at holde og styre hovedet. Kraniosakralterapi er derfor et rigtig godt supplement til fysioterapeutisk træning, hvor målet er at skabe en mere hensigtmæssig holdning.

Mange af de klienter der har været i et forløb hos mig fortæller om smertelindring, øget velvære og ro, samt mere energi og overskud. De fortæller også at de er blevet klarere på, hvad det er der forårsager hovedpinen og hvordan de kan undgå den fremover.


Symptomer på spændingshovedpine

Måske kan du genkende dig selv i følgende udsagn:

  • Min hovedpine starter i skuldre og nakke og trækker sig, når det er værst, helt om til panden og øjnene
  • Mine skuldre er stive og ømme
  • Min kæbe er spændt og jeg har tendens til at bide tænderne sammen
  • Min nakke er stiv, spændt og træt
  • Min vejrtrækning føles ufri
  • Jeg får det værre, hvis jeg skal sidde stille i længere tid, fx ved en skærm
  • Når det er rigtig slemt, får jeg kvalme og skarpt lys bliver ubehageligt
  • Det hele bliver værre når jeg er stresset, anspændt, vred eller ked af det

Hvis du kan genkende dig selv i flere af disse udsagn, er du ikke alene. Der er virkelig mange mennesker, der døjer med spændingshovedpine. Den gode nyhed er at jeg måske kan hjælpe dig.


Spændingshovedpine kan skyldes stress

Hovedpine kan også komme, hvis vi i mere overført forstand er anspændte.Vi kender nok alle fornemmelsen af at gå med skuldrene oppe under ørerne og med sammenbidte tænder pga. stress, vrede, sorg, angst eller bekymring. En længere periode i denne tilstand kan give hovedpine, fordi de spændte muskler i nakke og hals skaber smertesignaler, der opleves som hovedpine.


Symptomer på spændingshovedpine

Hovedpinen starter som regel ved nakken og trækker sig som et trykkende bånd op langs begge tindinger og frem til panden. Nogle gange stråler det også ud i skulder og arm. Ved kronisk spændingshovedpine bliver hovedpinen også ledsaget af lysfølsomhed og kvalme.

Vil du vide mere om spændingshovedpine kan du læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside her.


Jeg tilbyder behandling til dig, der lider af stressrelateret spændingshovedpine

Er din hovedpine stressrelateret kan kraniosakralterapi hjælpe dig til at få ro på, fordi den booster den del af dit nervesystem, der får dig til at slappe af. Nogle gange skabes der forbindelse til ubevidste minder og følelser, der kan vedligeholde et forøget stressniveau i kroppen selv længe efter, at den stressfyldte situation er overstået. Når de kommer frem i lyset, kan du i højere grad bearbejde dem. Er du i en livsperiode, hvor tanker og bekymringer fylder meget, kan kraniosakralterapi give en oplevelse af at komme hjem til din krop. Derved får du lettere ved at mærke, hvad den egentlig har brug for.

Første gang vi mødes

Jeg vil, når jeg møder dig første gang, spørge grundigt ind til din historie, dine symptomer, dit medicinforbrug osv. Det er vigtigt, jeg ved så meget om din problematik så muligt, inden jeg går i gang. På den måde kan jeg bedst muligt imødekomme dine behov og sikre mig at du ikke fejler noget, der kræver lægehjælp.


Kontakt mig og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation eller bestil en tid med det samme

Vil du vide mere om, hvad jeg kan gøre for dig, så ring og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation. Her vil jeg på baggrund af, hvad du fortæller mig, efter bedste evne vurdere, om jeg er den rette behandler til dig, eller om du er bedre hjulpet hos en anden.

Du kan ringe på 3064 5390 eller udfylde skemaet herunder.