Behandling af bækkensmerter efter fødsel

Jeg tilbyder behandling af bækkensmerter efter fødsel.

Tillykke! Du har bragt et nyt liv til verden. Sikke en bedrift!

Der er både voldsomme og vidunderlige kræfter på spil under en fødsel, og det lille barns passage gennem bækkenet kan være svær. Jeg vil her skrive om smerter i bækkenet efter en fødsel. Jeg vil også beskrive, hvad kraniosakralterapi kan gøre for dig, der har ondt i bækkenet.

Har du født ved hjælp af kejsersnit, så læs mere her.

Skæve træk på bækkenet

Under fødslen og passagen gennem bækkenet kan barnet have flere områder, hvor det har svært ved at passere. Her får du som fødende et voldsomt pres på dit bækken. Disse pres kan medføre at vævet omkring dit bækken kommer til at trække skævt og det kan give symptomer selv længe efter fødslen.

Symptomer på skævt træk på bækkenet efter fødsel

Jeg har her lavet en liste over de klager jeg ofte hører, når kvinder døjer med skæve træk på bækkenet efter en fødsel.

Kan du genkende dig selv i en eller flere af disse udsagn, vil du højst sandsynligt have god effekt af kraniosakralterapeutisk behandling af dine bækkensmerter:

 • Smerter omkring symfysen (skambenet)
 • Smerter omkring halebenet
 • Stivhed i lænd og bækken
 • Smerter nederst på ryggen, når du går, sidder, ligger
 • En følelse af ikke at kunne tage lige lange skridt
 • En følelse af at det ene ben er længere end det andet, eller at du hælder lidt til den ene side
 • Smerter der stråler ned til ballen eller længere ned i benet
 • Skulder, nakke , kæbespændinger og hovedpine, måske især i den ene side
 • Svært ved at aktivere den inderste mavemuskel i den ene eller begge sider
 • Murren i underlivet, eller en fordøjelse der driller

Længere nede på siden kan du læse om, hvilken behandling jeg tilbyder til bækkensmerter efter fødsel.

Når trækket på korsbenet forplanter sig i lænd og nakke

Har fødslen/pressefasen været kort og intens, eller er dit barn blevet taget med kop?

Så kan dit korsben(den knogler der sidder allerlængst nede på din rygsøjle) ha’ fået et lille træk nedad, i retning af fødderne, da barnet kom ud. Korsbenet kan godt blive stående i den position. Er korsben er står lavt, kan give et træk på lænden. Trækket kan også forplante sig helt op til nakke og baghoved og pande. Korsbenet er nemlig hæftet til de hinder, der omgiver vores rygmarv og hjerne.

Bækkensmerter efter fødsel: billedet viser, hvordan et træk på korsbenet kan forplante sig op i ryg, nakke og hoved
Et træk på korsbenet kan forplante sig op i lænd, nakke og hoved

Symptomer på at korsbenet står lavt efter fødslen af dit barn

Jeg har her lavet en liste over de klager jeg ofte hører når kvinder døjer med et korsben, der har fået et træk nedad mod fødderne under fødslen af deres barn.

Kan du genkende dig selv i en eller flere af disse udsagn, vil du med god sandsynlighed have en gavnlig effekt af kraniosakralterapeutisk behandling af dine bækkensmerter:

 • Stort svaj i ryggen, der føles lidt ustabilt
 • Smerter og stivhed i lænden
 • Nakkesmerter og hovedpine, som sidder i baghovedet eller mellem øjenbrynene
 • Følelsen af at være i en osteklokke
 • Koncentrationsbesvær og træthed

Længere nede på siden kan du læse om, hvilken behandling jeg tilbyder til bækkensmerter efter fødsel

Har fødslen været en traumatisk oplevelse?

Det kan være en meget voldsom oplevelse at føde. Måske har der under fødslen været situationer, hvor du frygtet for dit eget eller dit barns liv. Måske har veerne givet dig en oplevelse af kontroltab og magtesløshed. Måske var der komplikationer undervejs der gjorde, at fødslen og din første tid med barnet var helt anderledes end det, du drømte om. Måske satte veerne en kaskade af ubehagelige følelser i gang, som du ikke styre. Måske sidder du nu med tanker som: “hvordan kan jeg være en god mor, når jeg ikke kunne finde ud af at føde? Du er slet ikke alene!

Der kan være mange grunde til at fødslen har været en voldsom oplevelse, men næsten ligegyldigt hvilken grund du har, er der ofte en ting der er sikker. Efter barnet er kommet til verden, har der nok ikke været den store ro til bearbejde det, du har været igennem. Der er nu et lille nyt liv, der fylder din og dine omgivelsers opmærksomhed.

Traumatiske oplevelser kan sætte sig som smerter i kroppen

Når kroppen gennemgår en voldsom oplevelse, vil den ofte spænde op for at beskytte sig selv. Det er dog ikke altid kroppen forstår at “katastrofen” er overstået, når barnet er kommet ud. Ofte vil den fortsætte med at spænde indtil den får hjælp til at slippe spændet. Traumatiske oplevelser efter en fødsel kan sætte sig som helt fysiske symptomer. Mange af de symptomer jeg har listet op højere oppe på siden, kan i lige så grad skyldes spændinger som reaktion på den oplevelse du har været igennem.

I næste afsnit kan du læse om, hvordan kraniosakralterapeutisk behandling af bækkensmerter efter fødsel, behandler både de mekaniske og de mere følelsesmæssige spændinger i kroppen. Hvad kan kraniosakralterapi gøre for dig:

Jeg tilbyder behandling af bækkensmerter efter fødsel

Kraniosakralterapi er blid og dyb afspænding af stramt og spændt væv. Det kan med sin blide tilgang, og sit meget præcise sigte løsne spændet omkring bækkenet og skabe balance på skæve trækkræfter i kroppen. Vævet omkring bækkenet kan længe efter fødslen er overstået stå og spænde og ikke rigtigt ”forstå” at opgaven er overstået. Her kan kraniosakralterapi blidt overbevise vævet om at opgaven er overstået og det er ok at give slip. Denne dybe afspænding kan også medføre at følelser og minder i forbindelse med fødslen kan komme op til overfladen og blive bearbejdet og sluppet. Når spændingerne i vævet slipper, kan du opleve mere bevægelsesfrihed og smertelindring i hele kroppen. Har du arvæv efter et kejsersnit vil jeg behandle dit ar og instruere dig i, hvordan du selv kan behandle det. Jeg vil også instruere i blide genoptræningsøvelser til mave og bækkenbund.

Ring eller skriv og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig. Du finder telefonnummer og email her.