Arvævsbehandling efter operationer, hvor brystkassen har været åben

Jeg tilbyder arvævsbehandling efter operationer, hvor brystkassen har været åben

På denne side kan du læse om typiske symptomer, du kan have efter en operation, hvor brystkassen har været åben. Du kan også læse hvordan kraniosakralterapi og simple øvelser kan hjælpe dig til at få det bedre efter din operation.

Arvæv i brystkassen kan give en række ubehagelige fysiske symptomer.

Billedet viser, hvordan arvævet efter operationen hvor brystkassen har været åben, trækker i bindevævet så skuldrerne trækkes fremefter.
Arvævet trækker i bindevævet langs hele arret og kan trække skuldrene fremefter

Tillykke. Du har gennemgået er stor og omfattende operation, og klaret skærerne! Du og din krop har gjort et kæmpemæssigt arbejde.

Men måske generes du nu af en række symptomer. Arvæv efter operationer, hvor brystkassen har været åben, kan typisk give vanskeligheder med at rette sig helt op, trække vejret dybt og frit, eller give følelsen af spændinger i nakken, hovedpine og klump i halsen. Hvis vejrtrækningen er ufri kan det også medføre træg mave og murren og tyngde i underlivet, samt træthed og manglende overskud.

Heldigvis er arvæv meget modtagelig overfor stræk, og arvævsbehandling kan gøre en kæmpemæssig forskle. Læs mere længere nede på siden.

Billedet viser hvordan arvæv efter en operation hvor brystkassen har været åben, kan gøre det svært at rette sig helt op. Det kan give spændinger i ryg, nakke og skuldre og gøre det svært at trække vejret helt frit.
Arvæv efter en operation hvor brystkassen har været åben, kan gøre det svært at rette sig helt op. Det kan give spændinger i ryg, nakke og skuldre og gøre det svært at trække vejret helt frit.

Psykiske reaktioner efter en operation, hvor brystkassen har åben

Det er meget almindeligt at reagere følelsesmæssigt efter en operation, hvor din brystkasse har været åben. Du har overlevet en situation, hvor andre bogstavelig talt har stået med dit liv i hænderne.

Det kan sætte mange følelser og tanker i gang. Måske har du haft en oplevelse af at være tæt på at dø, som stadig er ubearbejdet. Oplevelsen kan være så voldsom, at du simpelthen mangler ord for den. Måske plages du nu af tristhed, nedtrykthed og meningsløshed – og ikke mindst skam over at have det sådan. Måske plages du af uro og angst. Når vi oplevet noget voldsomt og traumatisk, kan oplevelsen sætte sig helt fysisk som et spænd i kroppen og give en masse fysiske symptomer. En traumatisk oplevelse kan ikke opereres væk og ofte vil følelsen af chok fortsat sidde i kroppen selvom faren for længst er overstået.

Du kan læse mere om psykiske reaktioner på hjertekarsygdom på hjerteforeningen hjemmeside her.

Jeg bruger kraniosakralterapeutiske teknikker i arvævsbehandlingen. Teknikkerne beroligere nervesystemet, og hjælper kroppen til at erkende at “katatrofen er overstået” Det kan give dig en klarhed over, hvorfor du føler som du gør og forløse nogle af de følelsesmæssige spændinger der generer dig. Behandlingen kan være en godt supplement hvis du er i terapeutisk behandling efter din operation.

Jeg tilbyder arvævsbehandling efter operationer, hvor brystkassen har været åben

Arvævsbehandling er blide stræk på langs og på tværs af dit ar. Jeg behandler både arret på overfladen og i dybden. Når jeg behandler i dybden bruger jeg kraniosakralterapeutiske teknikker, der blidt og præcist mobiliserer arvæv helt inde under brystbenet ved lungehinderne. Behandlingen er ofte kombineret med hjemmeøvelser, hvor du på egen hånd kan strække på arret og massere det. Behandlingerne gør det lettere at rette dig op, giver en friere vejrtrækning og lindrer nakkespændinger og hovedpine. Behandlingen kan også medfører du får lettere ved at genoptrænine. Det giver derfor rigtig god mening at få arvævsbehandling i forbindelse med et genoptræningsforløb.

Første gang vi mødes:

Jeg vil, når jeg møder dig første gang, spørge grundigt ind til din historie, dine symptomer, dit medicinforbrug osv. Det er vigtigt, jeg ved så meget om din problematik så muligt, inden jeg går i gang. På den måde kan jeg bedst muligt imødekomme dine behov og sikre mig at du ikke fejler noget, der kræver lægehjælp.

Selve Behandlingen

Jeg vil undersøge og behandle dit arvæv med blide stræk og herefter instruere dig i, hvordan du med øvelser og arvævsmassage kan fortsætte behandlingen derhjemme. Jeg vil derefter bruge kraniosakralterapiteknikker til at behandle arvæv i kroppens dybere lag.

Hvornår giver det mening at starte behandlingen

Arvævsbehandling kan opstartes lige så snart såret er helet og sårskorpen er faldet af.

Ring uforpligtende og lad mig vurdere om jeg kan hjælpe dig. Du finder mine kontaktoplysninger her.