Arvævsbehandling efter operationer, hvor brystkassen har været åben

Jeg tilbyder arvævsbehandling efter operationer, hvor brystkassen har været åben. Siden henvender sig til dig, der har gennemgået en operation hvor din brystkasse har været åben. Den behandling jeg tilbyder, kan både hjælpe dig, der er blevet opereret for nyligt og dig der er blevet opereret for flere år siden.

Blide stræk direkte på arvævet kan have stor effekt på dine smerter og din bevægelighed.

På denne side kan du læse om typiske symptomer, fysiske som psykiske du kan have efter en operation, hvor brystkassen har været åben. Du kan også læse, hvordan kraniosakralterapi og simple øvelser kan hjælpe dig til at få det bedre efter din operation.

En operation hvor brystkassen har været åben, kan give en række ubehagelige fysiske og psykiske symptomer

Allerførst: Tillykke!

Du har gennemgået er stor og omfattende operation, og klaret skærerne! Du og din krop har gjort et kæmpemæssigt arbejde!

Men måske generes du af en række eftervirkninger. Kan du genkende dig selv i følgende udsagn:

  • Jeg har svært ved at rette mig helt op
  • Jeg har smerter og spændinger i nakke og skuldre
  • Jeg har hovedpine
  • Min vejrtrækning føles overfladisk og ufri
  • Min fordøjelse bøvler
  • Jeg er træt og mangler overskud
  • Jeg er nedtrykt, urolig, angst og forandret efter operationen

Hvis du genkender dig selv i flere af følgende udsagn, er du ikke alene. Mange har, til trods for ihærdig genoptræning, gener som relaterer sig til deres ar og deres oplevelser omkring operationen. Den gode nyhed er at dine gener med god sandsynlighed kan lindres. Der er god evidens for behandling af ar efter brystoperationer og kejsersnit. Det er min kliniske erfaring at behandling arvæv hos mennesker, der har gennemgået en operation, hvor brystkassen har været åben, også har rigtig god effekt.

Mange af mine klienter fortæller de har langt lettere ved at rette sig op og at hovedpine og spændinger i nakke og hoved mindskes. Deres vejrtrækning bliver dybere og friere og de får mere energi og overskud.

Jeg tilbyder dig en gratis og uforpligtende telefonkonsultation:

Vil du vide mere om, hvad jeg kan tilbyde, så ring og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation. Jeg vil på baggrund af det du fortæller mig efter bedste evne vurdere, om jeg er den rigtige behandler for dig eller, om du er i bedre hænder et andet sted.

Mit telefonnummer er : 30645390

Jeg glæder mig til at tale med dig:-)

Vil du vide mere om psykiske reaktioner efter en operation, hvor brystkassen har været åben og om, hvordan arvævsbehandling foregår, så læs endelig videre.

Det er meget almindeligt at have en psykisk reaktion, efter en operation, hvor brystkassen har åben

En af mine klienter, der havde gennemgået en hjerteoperation gik på et genoptræningshold med andre hjerteopererede. Han trak sin fysioterapeut til side og fortalte hende at han ikke kunne genkende sig selv psykisk. Han græd meget mere end han plejede og følte sig deprimeret. Fysioterapeuten fortalte ham at det var en helt almindelig reaktion efter en hjerteoperation og han blev virkelig overrasket, for ingen havde fortalt ham det. Som han sagde til mig: “Jeg troede jeg var ved at blive skør og så er det helt normalt. Det skal alle da vide og det skal vi tale højt om!”

Måske du har samme oplevelse?

Det er meget almindeligt at reagere følelsesmæssigt efter en operation, hvor din brystkasse har været åben. Du har overlevet en situation, hvor andre bogstaveligt talt har stået med dit liv i hænderne.

Det kan sætte mange følelser og tanker i gang. Måske har du haft en oplevelse af at være tæt på at dø, som stadig er ubearbejdet. Oplevelsen kan være så voldsom, at du simpelthen mangler ord for den. Måske plages du nu af tristhed, nedtrykthed eller meningsløshed – og ikke mindst skam over at have det sådan. Måske plages du af uro og angst. Når vi har oplevet noget voldsomt og traumatisk, kan oplevelsen sætte sig helt fysisk som et spænd i kroppen og give en masse fysiske og psykiske symptomer. En traumatisk oplevelse kan ikke opereres væk og ofte vil følelsen af chok fortsat sidde i kroppen, selvom faren for længst er overstået.

Du kan læse mere om psykiske reaktioner på hjertekarsygdom på hjerteforeningens hjemmeside her.

Jeg behandler ikke kun det fysiske aspekt af dine eftervirkninger. Min intention med behandlingen er også at berolige nervesystemet og hjælpe kroppen til at erkende at “katatrofen er overstået”. Det kan give dig en klarhed over, hvorfor du føler som du gør og forløse nogle af de følelsesmæssige spændinger, der generer dig. Behandlingen kan være et godt supplement, hvis du er i anden terapeutisk behandling efter din operation.

Jeg tilbyder arvævsbehandling efter operationer, hvor brystkassen har været åben

Arvævsbehandling er blide stræk på langs og på tværs af dit ar. Jeg behandler både arret på overfladen og i dybden. Når jeg behandler i dybden, bruger jeg kraniosakralterapeutiske teknikker, der blidt og præcist mobiliserer arvæv helt inde under brystbenet. Behandlingen er ofte kombineret med hjemmeøvelser, hvor du på egen hånd kan strække på arret og massere det. Behandlingerne kan gøre det lettere at for dig at rette dig op, give dig en friere vejrtrækning og lindre nakkespændinger og hovedpine. Behandlingen kan også medføre at du får lettere ved at genoptræne. Det giver derfor rigtig god mening at få arvævsbehandling i forbindelse med et genoptræningsforløb.

Første gang vi mødes:

Jeg vil, når jeg møder dig første gang, spørge grundigt ind til din historie, dine symptomer, dit medicinforbrug osv. Det er vigtigt, jeg ved så meget om din problematik så muligt, inden jeg går i gang. På den måde kan jeg bedst muligt imødekomme dine behov og sikre mig at du ikke fejler noget, der kræver lægehjælp.

Selve behandlingen

Jeg vil undersøge og behandle dit arvæv med blide stræk og herefter instruere dig i, hvordan du med øvelser og arvævsmassage kan fortsætte behandlingen derhjemme. Jeg vil derefter bruge kraniosakralterapiteknikker til at behandle arvæv i kroppens dybere lag.

Hvornår giver det mening at starte behandlingen

Arvævsbehandling kan opstartes 8 uger efter du er blevet opereret.

Jeg tilbyder dig en gratis og uforpligtende telefonkonsultation:

Vil du vide mere om, hvad jeg kan tilbyde så ring og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation. Jeg vil på baggrund af det du fortæller mig efter bedste evne vurdere om jeg er den rigtige behandler for dig eller om du er i bedre hænder et andet sted.

Mit telefonnummer er : 30645390

Jeg glæder mig til at tale med dig:-)

Vil du vide mere om min adresse, parkeringsforhold, åbningstider og priser så klik her: Praktisk