Behandling af bækkensmerter efter fødsel

Jeg tilbyder behandling af bækkensmerter efter fødsel.

Se min video om bækkensmerter efter fødsel her.

Her beskriver jeg de typiske gener mødre kan have ifm. bækkensmerter. Måske bliver du overrasket over, hvor mange gener der kan have deres oprindelse i bækkenet. Jeg fortæller om hvordan smerterne kan opstå og om hvordan de kan behandles. Vil du sere mere af min onlineforedrag “Mor kend din krop” så klik her.

Du kan også læse meget mere om bækkensmerter efter fødsel hvis du scroller forbi videoen.

Vil du gerne have jeg kontakter dig så tryk her:

Du kan også vælge at læse videre om bækkensmerter her på siden i stedet for – bare scroll ned forbi videoen.


Tillykke! Du har bragt et nyt liv til verden. Sikke en bedrift!

Der er både voldsomme og vidunderlige kræfter på spil under en fødsel, og det lille barns passage gennem bækkenet kan være svær. Jeg vil her skrive om smerter i bækkenet efter en fødsel og andre fødselsrelaterede gener. Jeg vil også beskrive, hvad kraniosakralterapi kan gøre for dig, der har ondt i bækkenet.

Har du født ved hjælp af kejsersnit, så læs mere her.


Fødsler kan give flere gener end bækkensmerter:

Måske kan du genkende dig selv i følgende udsagn:

 • Jeg har ondt omkring symfysen(kønsbenet) og eller halebenet
 • Jeg føler mig stiv og har smerter i lænd og bækken, når jeg sidder, ligger og går
 • Jeg har en følelse af ikke at kunne tage lige lange skridt
 • Jeg føler mig skæv, som om det ene ben er længere end det andet, eller som om jeg hælder til den ene side
 • Jeg har smerter, der stråler ned til ballen eller længere ned i benet
 • Det spænder i mine skuldre, min nakke og min kæbe
 • Jeg har hovedpine
 • Jeg har svært ved at aktivere den inderste mavemuskel i den ene eller begge sider
 • Mit underliv murrer og føles tungt
 • Min fordøjelse bøvler
 • Jeg er svajrygget og min ryg føles svag
 • Jeg føler jeg er i en osteklokke
 • Jeg føler mig træt og ukoncentreret

Kan du nikke genkendende til flere af disse ting, er du slet ikke alene. Mange kvinder kommer til mig med disse gener. De fleste af dem kommer først mange år efter de fødte deres børn. Hvorfor kommer de ikke med det samme? – Det ved du sikkert udemærket godt:-) – lige nu har du et eller flere små væsener, som kræver al din omsorg og opmærksomhed og alt, hvad der vedrører dig og dit velbefindende kommer langt ned på prioriteringslisten.

Bare logistikken omkring at skulle til behandling og helst få dit barn til at sove imens, kan virke helt uoverskuelig. Hvis du tænker sådan, skal du vide at dit barn sagtens kan være vågen imens du får behandling.

Det kan også være du spørger dig selv: “er det ikke bare sådan det føles at ha været gravid og født og amme og bære og ikke sove?” –

Jeg vil svare – jo måske – men min personlige erfaring og de erfaringer jeg har med klienter, med bækkensmerter efter fødsel, siger noget andet.

Helt ærligt: hvad ville du råde en veninde til, hvis hun gik og havde det, som du har det lige nu. At bide det i sig og vente på det går over, eller at få det behandlet?

Kraniosakralterapi kan i mange tilfælde mindske smerter og murren i lænd og bækken, få dig til at føle dig mere lige, mindske spændinger i skuldre og nakke, forbedre din fordøjelse og mindske tyngden i underlivet. Det kan også gøre det lettere at genoptræne bækkenbunden og de nederste mavemuskler efter din fødsel.

 • Under fødslen og passagen gennem bækkenet kan barnet have flere områder, hvor det har svært ved at passere. Her får du som fødende et voldsomt pres på dit bækken. Disse pres kan medføre at vævet omkring dit bækken kommer til at trække skævt og det kan give symptomer selv længe efter fødslen. Scroll ned på siden, hvis du vil vide hvordan en behandling foregår.

  Når trækket på korsbenet forplanter sig i lænd og nakke

  Under fødslen og passagen gennem bækkenet kan barnet have flere områder, hvor det har svært ved at passere. Her får du som fødende et voldsomt pres på dit bækken. Disse pres kan medføre at vævet omkring dit bækken kommer til at trække skævt og det kan give symptomer selv længe efter fødslen. Scroll ned på siden, hvis du vil vide hvordan en behandling foregår.

  Et træk på korsbenet kan forplante sig op i lænd, nakke og hoved

 • Når kroppen gennemgår en voldsom oplevelse, vil den ofte spænde op for at beskytte sig selv. Det er dog ikke altid kroppen forstår at “katastrofen” er overstået, når barnet er kommet ud. Ofte vil den fortsætte med at spænde indtil den får hjælp til at slippe spændet. Traumatiske oplevelser efter en fødsel, kan sætte sig som helt fysiske symptomer. Mange af de symptomer jeg har listet op højere oppe på siden, kan også skyldes spændinger som reaktion på den oplevelse du har været igennem.

  I næste afsnit kan du læse om, hvordan kraniosakralterapeutisk behandling af bækkensmerter efter fødsel, behandler både de mekaniske og de mere følelsesmæssige spændinger i kroppen.


Har fødslen været en traumatisk oplevelse?

Det kan være en meget voldsom oplevelse at føde. Måske har der under fødslen været situationer, hvor du har frygtet for dit eget eller dit barns liv. Måske har veerne givet dig en oplevelse af kontroltab og magtesløshed. Måske var der komplikationer undervejs der gjorde, at fødslen og din første tid med barnet var helt anderledes end det, du drømte om. Måske satte veerne en kaskade af ubehagelige følelser i gang, som du ikke kunne styre. Måske sidder du nu med tanker som:

“Hvordan kan jeg være en god mor, når jeg ikke kunne finde ud af at føde?”

Du er slet ikke alene!

Der kan være mange grunde til at fødslen har været en voldsom oplevelse, men næsten ligegyldigt, hvilken grund du har, er der ofte en ting der er sikker. Efter barnet er kommet til verden, har der nok ikke været den store ro til bearbejde det, du har været igennem. Der er nu et lille nyt liv, der fylder din og dine omgivelsers opmærksomhed.


Jeg tilbyder behandling af bækkensmerter efter fødsel

Kraniosakralterapi er blid og dyb afspænding af stramt og spændt væv. Det kan med sin blide tilgang, og sit meget præcise sigte løsne spændet omkring bækkenet og skabe balance på skæve trækkræfter i kroppen. Vævet omkring bækkenet kan længe efter fødslen er overstået, stå og spænde og ikke rigtigt ”forstå” at opgaven er overstået. Her kan kraniosakralterapi blidt overbevise vævet om at det er ok at give slip. Denne dybe afspænding kan også medføre at følelser og minder i forbindelse med fødslen kan komme op til overfladen og blive bearbejdet og sluppet. Når spændingerne i vævet slipper, kan du opleve mere bevægelsesfrihed og smertelindring i hele kroppen. Har du arvæv efter et kejsersnit vil jeg behandle dit ar og instruere dig i, hvordan du selv kan behandle det. Jeg vil også instruere i blide genoptræningsøvelser til mave og bækkenbund.


Kontakt mig og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation eller bestil en tid med det samme

Vil du vide mere om, hvad jeg kan gøre for dig, så ring og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation. Her vil jeg på baggrund af, hvad du fortæller mig, efter bedste evne vurdere, om jeg er den rette behandler til dig, eller om du er bedre hjulpet hos en anden.

Du kan ringe på 3064 5390 eller udfylde skemaet herunder.