Hvad er kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi er en helkropsbehandling, der respektfuldt, effektivt og præcist støtter din krop til selv at slippe fysiske og følelsesmæssige spændinger.

På denne side vil jeg give mit svar på spørgsmålet: Hvad er kraniosakralterapi. Jeg vil beskrive det som behandlingsform og forsøge at forklare, hvordan det virker.

Kraniosakralterapi behandler spændinger i kroppens bindevæv

Kraniosakralterapi er en meget blid og dybdevirkende behandlingsform. Den arbejder med at løsne stramhed, spændinger og arvæv i kroppen. Kraniosakralterapi har særligt fokus på bindevævet. Bindevævet er det væv, der omgiver alle muskler, knogler, organer, hjerne, rygmarv og nervevæv.

Bindevævet er forbundet i hele vores krops forløb og et træk på bindevævet i kroppens ene ”ende” fx anklen,  kan forplante sig gennem kroppens mange bindevævslag helt op til den anden “ende” fx nakken. På den måde kan roden til smerter, stivhed og dysfunktioner i kroppens sagtens være placeret et helt andet sted i kroppen end der, hvor du mærker dit problem.

Vi har alle områder i bindevævet, hvor vævet ikke er så smidigt og elastisk som det kunne være.

Kraniosakralterapi tager udgangspunkt i teorien om at vi alle har masser af områder med stramhed, spændinger og arvæv i vores bindevæv. Disse områder afspejler et helt liv med diverse knups, sygdomsforløb, operationer, voldsomme oplevelser og uhensigtsmæssige bevægevaner. Disse områder kan give et skævt træk på bindevævet, som forplanter sig i hele kroppen.

I denne video beskriver jeg, hvad bindevæv er og hvad “stramhed” i bindevævet kan betyde for vores kroppe. Jeg beskriver også, hvordan behandling af bindevævsproblematikker kan have positive og overraskende bivirkninger.

Kroppen er heldigvis helt fantastisk til at kompensere for disse områder og langt de fleste af dem, mærker vi ikke noget til. Men når kroppen udsættes for et traume eller overbelastes fysisk eller mentalt, kan der ske det at den pludselig ikke længere kan kompensere. Så kan de skæve træk på bindevævet pludselig mærkes. Det kan opleves som smerter, stivhed, fordøjelsesproblemer, gentagne overbelastnings-skader og nedsat energi. Her kan kraniosakralterapi ofte gøre en afgørende forskel.

Hvad er kraniosakralterapi og hvordan virker det?

Kraniosakralterapi kan bruges på hele kroppen. Jeg lægger mine hænder der, hvor jeg mærker der er et spænd i vævet og venter tålmodigt og respektfuldt på at kroppen selv er klar til at slippe spændet. Ofte vil den forløsning der kommer, når kroppen slipper et spænd, den har holdt på længe, være dyb og befriende, både på et fysisk og et følelsesmæssigt plan.
Kraniosakralterapi kan bruges på hele kroppen. Jeg lægger mine hænder der, hvor jeg mærker der er et spænd i vævet og venter tålmodigt og respektfuldt på at kroppen selv er klar til at slippe spændet. Ofte vil den forløsning der kommer, når kroppen slipper et spænd, den har holdt på længe, være dyb og befriende, både på et fysisk og et følelsesmæssigt plan.

Kraniosakralterapi tager udgangspunkt i kroppens helt unikke evne til at slippe spændinger og hele skader, når den blot mødes, der hvor den er.

Når jeg undersøger dig, mærker jeg efter, hvor fri bevægeligheden i dit bindevæv er. Jeg mærker også, om der er steder i dit krop, hvor dit væv står og spænder og afspejler et traume, din krop har været igennem.

Kraniosakralterapi foregår ved helt blide tryk og stræk, hvor jeg tuner ind på de bindevævslag, der har brug for behandling. Som behandler ”lytter” jeg til din krop med mine hænder og reagerer med respekt på din krops behov og grænser. Din krop guides nænsomt til, med mig som vidne, at slippe spændinger i bindevævet. Samtidig vil du, fordi din krop har sluppet spændinger i bindevævet, ofte opleve at dine smerter mindskes, og at du kan bevæge dig mere frit.

Hvad er kraniosakralterapi, og hvordan påvirker det forbindelsen mellem krop og sind.

Kraniosakralterapi kan noget helt særligt. Det kan med sin “lyttende” tilgang til kroppen få den,  der ligger på briksen til at lytte med. Krop og psyke er helt uløseligt forbundet og mange af de spændinger vi har, afspejler oplevelser, hvor vi har været vrede, bange, kede af det osv. Kraniosakralterapi kan genetablere forbindelsen imellem dig og din krop. Du kan undervejs i behandlingen opleve at komme i kontakt med de følelser, der ligger til grund, for de spændinger du har. Mange oplever derfor at kraniosakralterapi ikke kun hjælper på fysiske smerter og spændinger. Behandlingen er også følelsesmæssigt forløsende og giver en dyb ro.

Vil du vide noget om, hvordan kraniosakralterapi har virket for mig personligt, så læs her.

Kraniosakralterapi og genoptræning

Er du i gang med at genoptræne efter en skade, kan kraniosakralterapi rebalancere de trækkræfter, der er på dit væv. Det kan gøre det lettere for dig at genvinde kontakt til svage og eventuelt skadede muskler. Kraniosakralterapi er derfor i mange tilfælde en glimrende supplerende behandling til fysioterapi.

Da bindevævet omslutter alle vores organer, kan du også opleve at fordøjelse og vejrtrækning forbedres. Når bindevævet glider mere frit, optimeres flowet af næringsstoffer rundt i kroppen. Dette giver mere energi, og kan hjælpe skadede områder til at hele bedre og hurtigere.

Er du blevet nysgerrig på om kraniosakralterapi er noget for dig, som ring eller skriv helt uforpligtende. Du finder mine kontaktoplysninger her.

Du kan også læse videre her.

Hvordan foregår behandlingen?

Klik her, hvis du vil læse mere om, hvordan en kraniosakralbehandling foregår.

Kraniosakralterapiens oprindelse

Kraniosacralterapi er udviklet af den nu afdøde læge, osteopat og professor John Upledger og har siden spredt sig til hele verden. Kraniosakralterapi er lidt som akupunktur ved at vinde anerkendelse i den etablerede verden, og der foretages lige nu en del spændende forskning i behandlingsmetoden

Du kan læse mere om kraniosakralterapi og John Upledger på Upledger Instituttets Internationale hjemmeside her.

Billedet viser hvordan jeg med mine hænder behandler spændinger på de hinder, der omslutter og gennemløber hjernen.
Kraniosakralterapi er den eneste behandling jeg kender til, der kan støtte din krop til at slippe spændinger på de hinder, der omgiver og løber igennem hjernen. Når kroppen slipper spændinger her, kan det påvirke hele dit centralnervesystem med overraskende positive og vitale forandringer.