Hvad er kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi er en helkropsbehandling, der blidt, respektfuldt, effektivt støtter din krop til selv at slippe fysiske og følelsesmæssige spændinger.


Kraniosakralterapi behandler spændinger i kroppens bindevæv

Kraniosakralterapi er en meget blid og dybdevirkende behandlingsform. Den arbejder med at løsne stramhed, spændinger og arvæv i kroppen. Kraniosakralterapi har særligt fokus på bindevævet. Bindevævet er det væv, der omgiver alle muskler, knogler, organer, hjerne, rygmarv og nervevæv.

Bindevævet er forbundet i hele vores krops forløb og et træk på bindevævet i kroppens ene ”ende” fx anklen,  kan forplante sig gennem kroppens mange bindevævslag helt op til den anden “ende” fx nakken. På den måde kan roden til smerter, stivhed og dysfunktioner i kroppens sagtens være placeret et helt andet sted i kroppen end der, hvor du mærker dit problem.

Hør mig fortælle, hvad kraniosakralterapi er.


Vi har alle områder i bindevævet, hvor vævet ikke er så smidigt og elastisk som det kunne være.

Kraniosakralterapi tager udgangspunkt i teorien om at vi alle har masser af områder med stramhed, spændinger og arvæv i vores bindevæv. Disse områder afspejler et helt liv med diverse knups, sygdomsforløb, operationer, voldsomme oplevelser og uhensigtsmæssige bevægevaner. Disse områder kan give et skævt træk på bindevævet, som forplanter sig i hele kroppen.

Kroppen er heldigvis helt fantastisk til at kompensere for disse områder og langt de fleste af dem, mærker vi ikke noget til. Men når kroppen udsættes for et traume eller overbelastes fysisk eller mentalt, kan der ske det at den pludselig ikke længere kan kompensere. Så kan de skæve træk på bindevævet pludselig mærkes. Det kan opleves som smerter, stivhed, fordøjelsesproblemer, gentagne overbelastnings-skader og nedsat energi. Her kan kraniosakralterapi ofte gøre en afgørende forskel.


Hvad er kraniosakralterapi og hvordan virker det?

Kraniosakralterapi tager udgangspunkt i kroppens helt unikke evne til at slippe spændinger og hele skader, når den blot mødes, der hvor den er.

Når jeg undersøger dig, mærker jeg efter, hvor fri bevægeligheden i dit bindevæv er. Jeg mærker også, om der er steder i dit krop, hvor dit væv står og spænder og afspejler et traume, din krop har været igennem.

Kraniosakralterapi foregår ved helt blide tryk og stræk, hvor jeg tuner ind på de bindevævslag, der har brug for behandling. Som behandler ”lytter” jeg til din krop med mine hænder og reagerer med respekt på din krops behov og grænser. Din krop guides nænsomt til, med mig som vidne, at slippe spændinger i bindevævet. Samtidig vil du ofte opleve at dine smerter mindskes, og at du kan bevæge dig mere frit.

 • Jeg bliver selv ret skeptisk, når en behandling lover lindring på en række lidelser, som er meget forskelligartede. Det kan godt lugte lidt for meget af mirakelkur og jeg tænker automatisk: ”kan det nu passe”

  Kraniosakralterapi har til formål at hjælpe vævet i kroppen med at glide mere frit. På den måde optimeres flowet af næringsstoffer rundt i hele systemet, også centralnervesystemet. Centralnervesystemet er styrende for alle kroppens funktioner og derfor vil kraniosakralterapi ofte have nogle ret brede og vidtrækkende effekter.

 • Kraniosakralterapi kan noget helt særligt. Det kan med sin “lyttende” tilgang til kroppen få den, der ligger på briksen til at lytte med. Krop og psyke er helt uløseligt forbundet og mange af de spændinger vi har, afspejler oplevelser, hvor vi har været vrede, bange, kede af det osv. Kraniosakralterapi kan genetablere forbindelsen imellem dig og din krop. Du kan undervejs i behandlingen opleve at komme i kontakt med de følelser, der ligger til grund for, de spændinger du har. Mange oplever derfor at kraniosakralterapi ikke kun hjælper på fysiske smerter og spændinger. Behandlingen er også følelsesmæssigt forløsende og giver en dyb ro.

  Vil du vide noget om, hvordan kraniosakralterapi har virket for mig personligt, så læs her.

 • Er det så en mirakelkur? – nej, ikke hvis du spørger mig. Jeg kunne aldrig drømme om at anbefale dig at stoppe på den medicin, du er i gang med. Ej heller om at droppe samarbejdet med din læge, fysioterapeut, psykolog eller andre behandlere. Jeg har gennem mit tidligere arbejde som fysioterapeut en kæmpe respekt for det andre faggrupper kan tilbyde og vil meget gerne samarbejde. Kraniosakralterapi har bl.a. til hensigt at facilitere kroppens evne til selvheling. Det kan nogle gange gøre en afgørende forskel for dig, der lider af smerter og andre gener. Andre gange kan kraniosakralterapi være et virkelig godt supplement, der gør at effekten af din genoptræning, din medicin, din forløb hos en fysioterapeut o.a. optimeres.

 • Er kraniosakralterapi et Quick Fix, hvor man bare skal ligge på briksen og overlade ansvaret for at få det bedre til behandleren?

  Kraniosakralterapi kan godt være et Quick Fix – måske var det bare LIGE den her type behandling, der skulle til for at løse dit HELT mekaniske problem.

  Jeg tror dog at mange, der har været igennem et behandlingsforløb hos mig vil svare NEJ – kraniosakralterapi er ikke et Quick Fix.

  Selvom behandlingen kan være rigtig behagelig og afslappende, så kan det også være konfronterende at mærke sin krop så tydeligt. Nogle gange har kroppen budskaber til dig, som du kan blive nødt til at forholde dig til.

 • Kraniosacralterapi er udviklet af den nu afdøde læge, osteopat og professor John Upledger og har siden spredt sig til hele verden. Kraniosakralterapi er lidt som akupunktur ved at vinde anerkendelse i den etablerede verden. Der foretages lige nu en del spændende forskning i behandlingsmetoden.

  Du kan læse mere om kraniosakralterapi og John Upledger på Upledger Instituttets Internationale hjemmeside her.

 • Er det mig, der har ansvaret for at du får det bedre? Som behandler tager jeg ansvaret for at sende dig videre, hvis du fejler noget, der kræver lægehjælp, og jeg gøre alt hvad jeg kan for at min behandling er på så højt et fagligt niveau så muligt. Jeg tager også ansvar for at fortælle dig, hvis jeg vurderer at du har mere gavn af en anden form for behandling.

  Men ansvaret for at lytte til, hvad din krop fortæller dig og reagere på det er dit. Det samme er ansvaret for kærligt at tilgive dig selv, når det en gang imellem svipser:-)

  Jeg skriver bestemt ikke det her for at være skrap eller for at skræmme dig væk. Jeg skriver det fordi heling efter skader, operationer, sygdomme, stress osv. sjældent er quick fix. Det er ofte en proces, der kræver tålmodighed, egenomsorg og tillid. Til gengæld har jeg både personlig og professionel erfaring med at der kan ske noget ganske vidunderligt på rejsen:-)

 • Er du i gang med at genoptræne efter en skade, kan kraniosakralterapi rebalancere de trækkræfter, der er på dit væv. Det kan gøre det lettere for dig at genvinde kontakt til svage og eventuelt skadede muskler. Kraniosakralterapi er derfor i mange tilfælde en glimrende supplerende behandling til fysioterapi.

  Da bindevævet omslutter alle vores organer, kan du også opleve at fordøjelse og vejrtrækning forbedres. Når bindevævet glider mere frit, optimeres flowet af næringsstoffer rundt i kroppen. Dette giver mere energi, og kan hjælpe skadede områder til at hele bedre og hurtigere.


Kontakt mig og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation eller bestil en tid med det samme

Vil du vide mere om, hvad jeg kan gøre for dig, så ring og få en gratis og uforpligtende telefonkonsultation. Her vil jeg på baggrund af, hvad du fortæller mig, efter bedste evne vurdere, om jeg er den rette behandler til dig, eller om du er bedre hjulpet hos en anden.

Du kan ringe på 3064 5390 eller udfylde skemaet herunder.