Se mit online foredrag “Træk Vejret”

Se mit online foredrag “Træk vejret” Det er lavet til dig, der vil vide mere om vejrtrækningen.

Foredraget handler om vejrtrækningen helt generelt, om hvilken betydning vejrtrækningsproblemer kan have for andre dele af vores krop og om hvordan kraniosakralterapi virker på vejrtrækningsproblemer.
Jeg skal lige advare om at jeg i videoen får spejlvendt nogle af mavens organer – jeg er lidt højre-venstreblind og blev simpelthen forvirret at at se mit eget ”spejlbillede” på kameraret, imens jeg fortalte. Jeg har derfor lagt et par opklarende tegninger neden under denne video, så du lettere kan se, hvad jeg egentlig mener. Her linker jeg også til en video med øvelser til en dybere og friere vejrtrækning. God fornøjelse.

Dette foredrag beskriver med et sprog i øjenhøjde, hvad der sker rent mekanisk, når vi trækker vejret. Det beskriver også, hvordan vejrtrækningen står i tæt forbindelse med bl.a. vores kredsløb, vores fordøjelse, vores holdning og vores sindstemning. Undervejs viser jeg små øvelser til, hvad du selv kan gøre, hvis du døjer med vejrtrækningsproblemer. Jeg er uddannet kraniosakralterapeut, fysioterapeut og pilatesinstruktør. Jeg skal lige advare om at jeg får spejlvendt anatomien omkring vores fordøjelse.

Opklarende billeder til mit foredrag

Uvendingsnerven som den vender i virkeligheden

Her kan du se hvordan hjertet sidder “klistret fast” til mellemgulvet med bindevæv. Du kan også se hvordan hovedpulsåret og “u -vendingsnerven” griber ind i hinanden

Mellemgulvets forbindelse til nogle af fordøjelsesorganerne – som det vender i virkeligheden

Her kan du se hvordan mavesæk og lever “sidder fast” på undersiden af mellemgulvet med bindevæv. Leveren ligger i højre side under de nederste ribben

Vil du gerne i gang med øvelser til en dybere og friere vejrtrækning?

Prøv mit online træningsprogram HER

Vil du vide mere om, hvad kraniosakralterapi kan gøre for dig? Klin HER

Vil du vide mere om vejrtrækning så blive klogere på lungeforeningens hjemḿmeside HER